Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 14:49

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Πρέβεζας-"Τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες παρεμβάσεις στο έργο μας για μένα είναι ανεπίτρεπτες"

Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Μίλτος Παππάς, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τις παρεμβάσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το “εντέλλεσθε” που έστειλε για να καλυφθούν οι εφημερίες του Νοσοκομείου Λευκάδας με καρδιολόγους και αναισθησιολόγους από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Ο κ. Παππάς αφού αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της θητείας του, όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες τις παρεμβάσεις της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να φέρνουν το Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας βήματα πίσω.

Ο κ. Παππας τόνισε μεταξύ άλλων:

“Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρουσιάστηκαν κάποια φαινόμενα τα οποία δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε και τόσο καλά. Κατά το χρονικό διάστημα 2016-2019 δεν υπήρξαν ποτέ εντέλλεσθε από την Υγειονομική Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Τα εντέλλεσθε που υπήρχαν δεν σας κρύβω ότι τα έκανα εγώ που είχα δικαίωμα, για να καλύψω εφημεριακές ανάγκες για το καλό του κόσμου, όταν ερχόταν εδώ να έβλεπε παιδίατρο, να έβλεπε παθολόγο, ήμουν αναγκασμένος κι αυτό εφαρμόστηκε. Εντέλλεσθε από την 6η ΥΠΕ σημαίνει να φύγουν γιατροί από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και να πάνε κάπου αλλού. Δυστυχώς την τελευταία εβδομάδα είχαμε δύο εντέλλεσθε, ένα για τους καρδιολόγους, έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε σήμερα πέντε καρδιολόγους, περάσαμε και δύσκολες στιγμές όμως με τρεις και δεν ζητήσαμε βοήθεια, αλλά και εντέλλεσθε για τους αναισθησιολόγους. Μια τρομερή ομάδα αναισθησιολόγων οι οποίοι από 1/1 είναι τρία άτομα και κάνουν κάθε μήνα 11 εφημερίες ο καθένας. Και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το χειρουργείο της Πρέβεζας δουλεύει εντατικά πλέον! Λοιπόν, στην πρόσληψη του τελευταίου επικουρικού ιατρού μας ήρθε εντέλλεσθε να πάει στη Λευκάδα. Αυτό για εμάς είναι αδιανόητο! Πρώτον, είναι παράνομο. Όταν το Νοσοκομείο Πρέβεζας προβαίνει σε πρόσληψη επικουρικού ιατρού, καταρχήν τον πληρώνει το Νοσοκομείο το ίδιο, άρα δεν έχει κανένας δικαίωμα να πάρει και να μεταφέρει αυτόν το γιατρό και οποιονδήποτε επικουρικό γιατρό, ο οποίος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και όχι το γενικό λογιστήριο του κράτους, όπως είναι οι γιατροί στις οργανικές θέσεις.

Τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες παρεμβάσεις στο έργο μας για μένα είναι ανεπίτρεπτες και σήμερα για το λόγο αυτό θα υποβάλλω την παραίτησή μου από διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας και αναμένω την αποδοχή της από τον Υπουργό. Δυστυχώς δεν είχε καλό τέλος. Νομίζω ότι το Νοσοκομείο Πρέβεζας έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, έχει ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό και οι παρεμβάσεις που κάναμε στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό μπορούν, είμαι σίγουρος για αυτό, να φέρουν το Νοσοκομείο Πρέβεζας σε ένα από τα κορυφαία περιφερειακά Νοσοκομεία.
Καταφέραμε με αγώνα και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και κάθε χρόνο έχουμε ανοδικές τάσεις επισκεψιμότητας. Κινήσεις αυτού του τύπου μόνο πίσω το φέρνουν, αλλά το Νοσοκομείο δεν έχει τη διάθεση να πάει πλέον πίσω”.

IMG 7280

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συλλειτουργίας των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας ο κ. Παππάς τόνισε: “Υπάρχει μια δυσλειτουργία του Νοσοκομείου Λευκάδας, το Νοσοκομείο Πρέβεζας όμως δεν είναι διατεθειμένο να το πληρώσει. Εμείς επανειλημμένα έχουμε πει όλα τα περιστατικά να έρθουν να αντιμετωπίζονται εδώ, έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα για όνομα του θεού γιατροί του Νοσοκομείου της Πρέβεζας δεν μπορούν να μετακινούνται κάπου αλλού, τους παίρνουμε για τις ανάγκες τις δικές μας΄. Αν η ΥΠΕ θέλει να βρει λύση, και εύχομαι να βρει λύση δεν είναι ωραίο να μη λειτουργούν τα Νοσοκομεία, ας πάρει έστω από τους οργανικούς, όχι από εμάς όμως, μπορούν από τα Γιάννενα”,.

Κλείνοντας ο κ. Παππάς φανερά συγκινημένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, που τον βοήθησαν αμέριστα στο έργο του.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη τύπου:

Πολυμέσα