Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 11:12

Μπήκε ζήτημα στο ΔΛΤ για οφειλές του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας για τον οικίσκο – Σε ποια επίπεδα θα κινηθεί η νέα διοίκηση...

Οι σχέσεις Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας και διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από... 40 κύματα.

Όπως προκύπτει από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου στις 27/8/2019, το οποίο αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ πριν από λίγες ημέρες, συζητήθηκε ανάμεσα στα μέλη η εξέταση ενεργειών που πρέπει να γίνουν από τη διοίκηση, για μη καταβολή των μισθωμάτων του οικίσκου ρεύματος που μισθώνει ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε.

Το θέμα είχε φέρει με τη σειρά του στο δημοτικό συμβούλιο δημόσια προς συζήτηση, ο τότε δημοτικός σύμβουλος και νυν περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου Τάκης Παππάς, σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με την παλιά του σύνθεση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, για την καταβολή των μισθωμάτων του οικίσκου παροχής ρεύματος που εξυπηρετεί τη Μαρίνα Πρέβεζας και έχει κατασκευαστεί εντός της χερσαίας ζώνης δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, το ΔΛΤ Πρέβεζας έχει αποστείλει και ειδοποιητήρια.

Αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας είναι “ακέφαλο”, αναμένοντας να οριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο με νέο Πρόεδρο το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στρατηγική που θα χαράξει η νέα δημοτική αρχή στον τρόπο που θα αντιμετωπίσει μία πολύ μεγάλη επένδυση για την πόλη της Πρέβεζας και αναμφίβολα ένα πολύ όμορφο έργο που έχει κατασκευαστεί, που ωστόσο έχει “ανοιχτά ζητήματα”, με το δημοτικό φορέα του λιμένα, όπως είναι τα ζητήματα του Master Plan, της παραχώρησης του “τριγώνου”, των μετοχών που μέσα στο 2018 έφτασαν στο 0,13% και ίσως το ποσοστό πλέον έχει μηδενιστεί εντελώς κ.α.

Επιπροσθέτως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), έδωσε στη δημοσιότητα τις οικονομικές καταστάσεις του 2018, όπου φαίνεται πως έχει συνεχιστεί ένα οικονομικό “νοικοκύρεμα” και στο οποίο υπάρχουν αναφορές και για τις ανείσπρακτες οφειλές.