Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 12:00

Με... ενστάσεις η δαπάνη για το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκηνυματικών Περιηγήσεων

“Πέρασε” κατά πλειοψηφία από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, η δαπάνη 3.000 ευρώ για το γεύμα των συνέδρων του Δ΄ Πανελλήνιου Συνεδρίου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων, που θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου στην Πρέβεζα.

Ο Δήμος θα συμμετέχει με τη παροχή ενός γεύματος που θα παρατεθεί στους συνέδρους μετά τη συνεδρίαση ως εξής: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019: Παροχή γεύματος έως 200 ατόμων και έως το ποσό των 3.000,00 ευρώ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Λάζαρος Πιπιλίδης ζήτησε να εισαχθεί το θέμα προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ μειοψήφησε και ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφής στο Μέλλον” Βασίλης Κωστούλας.

Στη Πρέβεζα στις 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκηνυματικών Περιηγήσεων με θέμα : “Ήπειρος : Προσέγγιση στα Θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της – Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της”.

Η οργάνωση του Συνεδρίου γίνεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και το Δήμο Πρέβεζας. Στο Συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι από τη Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Άρτας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Παραμυθιάς, εκπρόσωποι από άλλες Μητροπόλεις, εκπρόσωποι από το Συνοδικό γραφείο Προσκηνυματικών Περιηγήσεων, εκπρόσωπος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρεβέζης και Άρτας καθώς και άλλοι επίσημοι.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στους μοναδικούς προσκηνυματικούς προορισμούς της Πρέβεζας και της Ηπείρου.