Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 09:14

Κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στο Δήμο Πρέβεζας – “Stop” σε καθαριότητα-πράσινο-ηλεκτρολόγους

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού των Δήμων του Ν. Πρέβεζας:

“ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:

TO ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Το έκαναν πράξη ,με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα ,αλλά και την αγωνιστική τους απόφαση να συνεχίσουν την οργάνωση της πάλης τους απέναντι στο “αναπτυξιακό νομοσχέδιο” που επιφέρει μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, καταργώντας το 61 του Ν. Ν.3979/11 και παρά την σαφή διάταξη του άρθρου 24 Ν. 4479/11 να εκχωρεί σε ιδιώτες εργολάβους τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού & δημιουργώντας εργασιακό μεσαίωνα όπως και παλαιότερα.

Παράλληλα αυτοί οι τομείς συνοδεύονται από προίκα , σταθερά ανερχόμενους πόρους που βγαίνουν απευθείας από την τσέπη κύρια των λαϊκών νοικοκυριών με τα τέλη και τους φόρους που επιβάλλονται από τους Δήμους. Στο άμεσο διάστημα και η δημοτική αρχή στο ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ θα φέρει εισήγηση για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ένα ακόμη «χαράτσι» για την εργατική λαϊκή οικογένεια .

Ήδη ο πρώτος λογαριασμός για τον ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ έφτασε από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (όπου ως γνωστόν στόχος της πλειοψηφία είναι να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις) και αυτό έκανε , η οποία με απειλητικό τόνο απαιτεί από τους ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ των ΥΠΕΡΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΩΝ επανακαθορισμένων ανταποδοτικών τελών με γνώμονα πάντα το συμφέρον της ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείτε στην Α.Σ.Α, όπως προκύπτει από έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση καθυστερήσεων στην ενταλματοποίηση και κατάθεση των αναλογούντων ποσών κάθε Δήμου και κατά συνέπεια στις πληρωμές των λογαριασμών, η ανάδοχος εταιρεία δύναται να ζητήσει τόκους υπερημερίας οι οποίοι θα καταλογιστούν στους ΟΤΑ α’ βαθμού και κατ’ επέκταση στους πολίτες των Δήμων μας.

Την ίδια στιγμή στους εργαζόμενους στο δήμο υπάρχουν οφειλές από υπερωρίες πάνω από ένα χρόνο, όταν δεν έχουν αποδοθεί τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους και στα προγράμματα που έχει ευθύνη η Δημοτική αρχή, προτεραιότητα μπαίνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζουν την λαϊκή οικογένεια .

Επίσης το πολυνομοσχέδιο με το Άρθρο 21.

Οργανώνει  Κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων και των προϊσταμένων της υπηρεσίας αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των «επενδυτών», δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Μάλιστα, η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται, είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών.

 

Συναδέλφισες ,συνάδελφοι

Η μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι μπροστά

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα.

Δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα των συναδέλφων.

ΤΡΙΤΗ 22-10 & ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10 Καθαριότητα-Ηλεκτρολόγοι-Πράσινο ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24/10 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Επιχειρούμε ο αγώνας μας να φτάσει σε κάθε σπίτι εργαζόμενου και λαϊκής οικογένειας με κινητοποιήσεις στα δημαρχεία, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς.

Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 23/ 10 / 2019 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00 ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ «ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ»