Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 09:17

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας για τα περιστατικά επιθέσεων γονέων σε εκπαιδευτικούς

Το παρακάτω ψήφισμα εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. του ν. Πρέβεζας, αφού έλαβε υπόψη του σχετική γραπτή ανακοίνωση συναδέλφων και προφορικές αναφορές για περιστατικά λεκτικής βίας και απειλών από γονείς προς εκπαιδευτικούς, αλλά και με αφορμή σχετική καταγγελία της Δ.Ο.Ε. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Χανίων για την επίθεση που δέχτηκε δασκάλα από γονέα μαθητή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοια ανησυχητικά περιστατικά που δεν αρμόζουν στο χώρο της εκπαίδευσης και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους.
Τέτοιες βάναυσες πράξεις διαταράσσουν το παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής μονάδας ανεπανόρθωτα, επηρεάζουν αρνητικά τους μικρούς μαθητές, δυναμιτίζουν το απαραίτητο, για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, μέτωπο ενότητας μεταξύ γονέων κι εκπαιδευτικών και αναδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, την επιτακτική ανάγκη της θεσμοθέτησης από την πολιτεία ενός νομικού πλαισίου προστασίας των εκπαιδευτικών λειτουργών από τις κάθε είδους επιθετικές ενέργειες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1) Τη νομική διασφάλιση πλαισίου λειτουργίας στο εκπαιδευτικό έργο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών.
2) Σαφή οριοθέτηση της ευθύνης των εκπαιδευτικών, χωρίς δυνατότητα παρερμηνείας”.