Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 10:10

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας ενάντια στην συγκεντρωτική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Πρέβεζας βρίσκεται απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να πλήξει την πολιτική ανεξαρτησία του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και τη θεραπευτική του πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο μ’ ένα διορισμένο και έμμισθο! Φοβόμαστε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν παρά ένα πρώτο επεισόδιο στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν θεραπείας της εξάρτησης, με απώτερο στόχο την είσοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο της δημόσιας υγείας. Μόνο που εδώ το πρόβλημα αντιμετώπισης τόσο σοβαρών θεμάτων υγείας, που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, δεν μπορεί να υποβαθμίζεται ως συνήθης επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η δημόσια υγεία και ειδικά ο ευαίσθητος τομέας της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ερασιτεχνικές και αυταρχικές λογικές πελατειακού κράτους και ημετεροκρατίας. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις θεραπευτικές κοινότητες, στους θεραπευόμενους και στις οικογένειές τους, καθώς και στους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1) Να παραμείνει το μοντέλο του αυτοδιοίκητου του κέντρου.

2) Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας κι ο σκοπός λειτουργίας του που είναι η πρόληψη, η θεραπεία και η κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

3) Να ενισχυθεί οικονομικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

4) Να δημιουργηθούν νέες μονάδες στελεχωμένες με μόνιμο και επαρκές προσωπικό.

epe