Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 10:16

Επιβεβαίωση του atpreveza.gr – Στο Δήμο Πρέβεζας φιλοξενούνται 120 πρόσφυγες/μετανάστες

Είχαμε αναφερθεί πριν από δύο ημέρες στο βραχυπρόθεσμο πλάνο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και την αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (δείτε ΕΔΩ), αλλά και πριν από ένα μήνα περίπου σε αναλυτικό ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ), επισημαίνοντας πως το ζήτημα θα “αγγίξει” και το παραλιακό μέτωπο του Νομού Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, από τα περίπου 700 άτομα που αιτούνται άσυλο και μεταφέρθηκαν χθες το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας από τη Σάμο με το καταμαράν Paros Jet, τα 120 έχουν ήδη φτάσει στο Δήμο της Πρέβεζας και έχουν εγκατασταθεί σε τουριστικά καταλύματα στην Καστροσυκιά και το Κανάλι. Στη δομή στο Κανάλι έχουν εγκατασταθεί οι 96 και στην Καστροσυκιά οι 24.

24 είναι Αφγανοί και οι 96 με καταγωγή από το Ιράκ, το Κογκό, τη Σιέρα Λεόνε και τη Σομαλία.

Παράλληλα δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών λειτουργούν ήδη και σε δύο καταλύματα στη Λυγιά Πρέβεζας, οπότε ο Δήμος της Πρέβεζας συγκεντρώνει έναν ικανό αριθμό φιλοξενούμενων.

Όπως επίσης έχουμε αναφέρει στο atpreveza.gr, τη δεδομένη χρονική στιγμή δύσκολα θα αυξηθεί ο πληθυσμός στη δομή της Φιλιππιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ολόκληρη η Ήπειρος θα υποδεχθεί επιπλέον έναν αριθμό προσφύγων-μεταναστών που θα ξεπερνά τις 2.000.