Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 04:13

Είπαν τα κάλαντα στον Μητροπολίτη

Παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα έψαλλαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο, ο Σύλλογος Ποντίων «Αμισός» και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πρεβέζης συνοδευόμενοι από καθηγητές τους.

Ο Σεβασμιότατος τους ευχαρίστησε, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και τους έδωσε τους μια μικρή ευλογία ως ενθύμιο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Πρεβέζης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο εν λόγω Λύκειο.

kalanta

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του προς καθηγητές, τους 200 περίπου μαθητές και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, αναφέρθηκε στο μήνυμα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Τόνισε ότι ο Χριστός έγινε άνθρωπος για όλους εμάς από αγάπη και υπογράμμισε προς τους μαθητές ότι πρέπει να γνωρίζουν πως η Εκκλησία είναι ανοιχτή προς όλους.

Τους κάλεσε να πλησιάσουν την Εκκλησία, ακόμη κι αν αμφισβητούν ή αντιδρούν σε καθετί «κατεστημένο», γιατί μέσα στους κόλπους της θα βρούν απαντήσεις ζωής αιώνιας και ψυχικής γαλήνης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ευχήθηκε σε όλους και τους ευλόγησε, δίνοντάς τους ένα μικρό ενθύμιο της εορταστικής συνάντησης.