Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:46

Το Θεσπρωτικό αλλάζει εικόνα – Εγκρίθηκαν οι μελέτες για την ανάπλαση στο Μεσοχώρι και το κτίριο “Καλδάνη”

Με ομόφωνες αποφάσεις του στην τελευταία συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού ενέκρινε δύο projects, που θα αλλάξουν την εικόνα του Θεσπρωτικού και θα δώσουν ευκαιρίες πολιτιστικής και κοινωνικής ανάτασης στον πληθυσμό της Λάκκας Σουλίου.

Το ένα έργο αφορά τη μελέτη ανάπλασης στο Μεσοχώρι και της κατασκευής ανοιχτού Θεάτρου στο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού, που διαμορφώθηκε στο ποσό των 38.000,00 €. Με την μελέτη αυτή πρόκειται να γίνει κατασκευή λιθόκτιστου υπαίθριου θεάτρου χωρητικότητας περίπου τετρακοσίων ( 400 ) ατόμων καθώς και χώρος αποθήκευσης και αποδυτήρια για τις ανάγκες του θεάτρου στη θέση «Μεσοχώρι», στο Θεσπρωτικό, πλησίον του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το πρώην Δημαρχείο Θεσπρωτικού.

64c2723e392b44b452dd2e23ef3f3f82 XL

Το υπαίθριο αυτό θέατρο προορίζεται για την υλοποίηση πολιτιστικών και λοιπών δραστηριοτήτων της περιοχής αλλά και του Δήμου Ζηρού γενικότερα.

Επιπλέον στη μελέτη θα προβλέπεται η νέα ασφαλτόστρωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου του Δημαρχείου Θεσπρωτικού καθώς και η δημιουργία πράσινων σημείων.

Fwtorealistiko 1

Επίσης θα συνταχθεί μελέτη Ηλεκτροφωτισμού για την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων αλλά και τοποθέτηση νέων τύπου LED στο σύνολο του χώρου. Από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ζηρού έγινε συγκεντρωτικός πίνακας προεκτιμώμενων αμοιβών της ανωτέρω μελέτης και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 37.143,03 € μαζί με τον Φ. Π. Α.

Παράλληλα εγκρίθηκε η επανυποβολή πρότασης, του Δήμου Ζηρού για ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι », με τίτλο : «Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων», για χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση – ανακαίνιση κτιρίου δωρεάς Αθανασίου Καλδάνη», προϋπολογισμού 240.000,00 €.