Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 12:30

Συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Πρέβεζας-Ποιοι συμμετέχουν

Τη σύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Πρέβεζας ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από τριάντα εφτά (37) μέλη, ως ακολούθως:

Α) Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ορίζεται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Β) Η σύνθεση των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας, ορίζεται από είκοσι εφτά (27) εκπροσώπους Φορέων, ως κάτωθι:

 diavouleusi

Και οι εννέα (9) δημότες Πρέβεζας που αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση και οι οποίοι είναι οι εξής:

1. Παπαδιώτης Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου

2. Ευαγγέλου Βασίλειος του Σπυρίδωνος

3. Χρήστος Αραβαντινός

4. Νικόλαος Τζίμας

5. Ευάγγελος Κυτίνος

6. Κοψάρη Δήμητρα

7. Παντελής Ζέρης

8. Τσεπραηλίδου Σοφία

9. Στέφανος Δόνος

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ακολουθεί την θητεία της Δημοτικής Αρχής, ενώ η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.

Να σημειώσουμε πως η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Μπορεί να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.. Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.

ε) Μπορεί να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος.

στ) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (Α' 167).