Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 11:02

Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Βασιλάκης

Σε ηλικία 64 ετών έφυγε για τη “γειτονιά των αγγέλων”, σήμερα το πρωί, ο Περικλής Βασιλάκης.

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1955 στο αγαπημένο του Νεοχώρι Πρέβεζας.

Η ενασχόλησή του με τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο τον καθιέρωσε ως διαιτητή Α' Εθνικής και διεθνή διαιτητή UEFA-FIFA, ενώ δίδαξε και ως καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου. Υπήρξε συνεργάτης πολλών ΜΜΕ πάνω στο κομμάτι της ανάλυσης των διαιτητικών αποφάσεων, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε και η πολιτική-αυτοδιοικητική του καριέρα.

Εργάσθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (άμισθος). Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό (2003-2005) και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού και σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ κατά τα σπουδαστικά του χρόνια και μέλος του Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού του κόμματος, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πρέβεζας το 2012.

Το 2014 τον βρίσκει περιφερειακό σύμβουλο Ηπείρου, εκλεγμένο με την παράταξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στην Περιφέρεια Ηπείρου διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και νεολαίας, καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων.

Υπήρξε Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, όπου έκανε και το Master του και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών.

Το atpreveza.gr εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του...