Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 10:33

Να επανέλθει το πρόγραμμα πλήρους ωραριακής λειτουργίας του Κ.Υ. Φιλιππιάδας ζητά ο δήμαρχος Ζηρού

Συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, είχαν στην Πάτρα, ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς Νικόλαος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππιάδας κ. Κωστάκος Δημήτριος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Νομό της Πρέβεζας και ιδιαίτερα η κατάσταση των Κέντρων Υγείας του Δήμου μας για τα οποία ζητήθηκε η αποφασιστική στήριξή τους.

Ο Δήμαρχος Ζηρού, αφού αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας για το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας ότι έχουν πάψει από το 2018 να καλύπτονται οι εφημερίες, κάτι που έχει δημιουργήσει αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε για το Κ.Υ. Φιλιππιάδας ότι καλύπτει ανάγκες περίπου 20.000 κατοίκων, ενώ εξυπηρετεί σε διαρκή βάση τις ανάγκες 100άδων προσφύγων, σημειώνοντας ότι λειτουργεί και ως Κέντρο εμβολιασμού προσφύγων.

Για τους λόγους αυτούς ζήτησε την πρόσληψη άμεσα μόνιμου ιατρικού προσωπικού ώστε να επανέλθει και πάλι το πρόγραμμα πλήρους ωραριακής λειτουργίας του Κ.Υ. Φιλιππιάδας.

Από την 6η ΥΠΕ υπήρξε η δέσμευση για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Ζηρού.

Από το γραφείο τύπου του δήμου Ζηρού