Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 09:46

Ζημιές στις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου, Λούρου, Φαναρίου, Πάργας, Θεσπρωτικού από την κακοκαιρία

Ζημιές άφησαν πίσω τους οι έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι που έπληξαν το Νομό Πρέβεζας το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου.

Οι περισσότερες εξ' αυτών καταγράφηκαν στις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου, Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, στις δημοτικές ενότητες Φαναρίου, Πάργας του Δήμου Πάργας και στη Δ.Ε. Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, Γιώργο Σαριάνογλου, ο οποίος μας ανέφερε: “Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα παραλιακά χωριά, την Καστροσυκιά, το Βράχο, τη Λυγιά και το Κανάλι, κυρίως σε σημεία όπου κατασκευάζεται το έργο του βιολογικού καθαρισμού της παραλιακής ζώνης. Η σοβαρότερη ζημιά έγινε στο δρόμο που συνδέει το χωριό του Βράχου με την Εθνική Οδό. Εκεί υπήρξε μεγάλη κατολίσθηση, επισκεφθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο τον κ. Ακρίβη το σημείο και θα υπάρξει παρέμβαση από το Δήμο με κατασκευή σαρζανέτ”.

Ο Αντιδήμαρχος Λούρου Νίκος Παγγές δήλωσε στο atpreveza.gr: “Η βροχόπτωση ήταν έντονη. Έριξε πολύ νερό, αλλά είχαν γίνει καθαρισμοί στις μεγάλες τάφρους και δεν υπήρξαν τα προβλήματα προηγούμενων ετών. Πτώσεις δέντρων, ζημιές σε αγροτικές περιουσίες και μικρές κατολισθήσεις καταγράφηκαν στα ορεινά χωριά, ενώ μέσα στο Λούρο πλημμύρισαν μερικά σημεία. Ο Δήμος ήταν σε ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων”.

Με εντολή του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου συγκροτήθηκε μάλιστα και επιτροπή για την άμεση καταγραφή, από 7/11/2019, και εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κατοικίες, οικοσυσκευές, επιχειρήσεις κ.λπ. από τη εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεων) στο Δήμο Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς αποτύπωσε την κατάσταση σε Φανάρι και Πάργα:

Στο Φανάρι ήταν ομαλά τα πράγματα με πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις σε μερικά χωριά, αλλά στην Πάργα ήταν έντονα τα φαινόμενα. Είχαμε μεγάλες κατολισθήσεις, πλημμύρισαν υπόγεια και είχαμε αρκετά θέματα. Την Πάργα δεν την έχουμε... συνεφέρει ακόμη όπως θα έπρεπε. Δουλεύουν πυρετωδώς τα συνεργεία του Δήμου, αλλά έχουμε ακόμη ανοικτά μέτωπα. Έχουμε αποκαταστήσει το οδικό-επαρχιακό δίκτυο και τις δημοτικές οδούς. Μας μένει η αγροτική οδοποιία. Είχαμε και μία μικρή διακοπή ρεύματος”.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής τόνισε: “Είχαμε προβλήματα σε Τύρια, Κρανιά, Άσσο, Πολυστάφυλο. Είχαμε και διακοπές ρεύματος σε αρκετά χωριά. Κόπηκαν δρόμοι, έκλεισαν δρόμοι, είχαμε φερτά υλικά που κατέβηκαν με το νερό της βροχής. Στην Τύρια είχαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα με ένα δρόμο. Καταγράφουμε και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές”.