Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 11:44

Ο δήμος Πρέβεζας βρέθηκε στο επίκεντρο του 2ου Ελληνοσερβικού Φόρουμ Τουρισμού

Ξεχωριστή θέση είχε ο δήμος Πρέβεζας στο 2ο Ελληνοσερβικό Forum Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης Philoxenia, με τη συμμετοχή της Ελλάδος , της Σερβίας και τη Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Στο Forum δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν περιοχές της Ελλάδας , της Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας που έχουν τη δυνατότητα και την υποδομή να αποτελέσουν τουριστικούς προορισμούς. Οι περιοχές που προβλήθηκαν ήταν η Πρέβεζα από την πλευρά της Ελλάδας, η Βοϊβοντίνα από τη Σερβία και η Μπάνια Λούκα από τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.

ellinoserviko forum3

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Μακεδονία” ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Πρέβεζα είναι η πόλη που επιλέχθηκε να παρουσιαστεί ως τουριστικός προορισμός από το Ελληνοσερβικό επιμελητήριο και αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία.

Ο κ. Γεωργάκος εξέφρασε την πεποίθηση πως ο δήμος Πρέβεζας θα αποτελέσει τον πιο αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό για επισκέπτες και επενδυτές την ερχόμενη δεκαετία. Ο δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε στις ομορφιές της πόλης οι οποίες «αιχμαλωτίζουν» όποιον την επισκέπτεται, προτρέποντας τους τουρίστες να έρθουν στην Πρέβεζα. «Ο δήμος Πρέβεζας είναι ένα διαμάντι ομορφιάς και πολιτισμού που θα σας μαγέψει» πρόσθεσε ο κ. Γεωργάκος.

Οι «κρυφές» ομορφιές Ελλάδας-Σερβίας στο επίκεντρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέφανου Μαχτσίρα «άγνωστος» προορισμός είναι για τους Έλληνες η Σερβία καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Στάμκος, 1.000.000 ήταν οι Σέρβοι που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017 με τους Έλληνες που πήγαν στη Σερβία (σ.σ. κυρίως Βελιγράδι και Νόβισαντ) να ανέρχονται σε 72.000. Τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης στις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών είναι τεράστια.

ellinoserviko forum2

Ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γεωργάκος, τόνισε πως είναι «ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε τους φίλους και αδερφούς Σέρβους» και επισήμανε πως στόχος του επιμελητηρίου είναι να αναπτύξει τις εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων. «Μία χώρα φτωχή διοικείται από άλλους, ενώ μία χώρα πλούσια αυτοδιοικείται» όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία των καλών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως «το επιμελητήριο πραγματοποίησε πάνω από 45 δράσεις». Καταλήγοντας ανέφερε πως Ελλάδα και Σερβία κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια.