Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 14:54

Το αίτημα για ανέγερση φοιτητικής εστίας στο “Κονκουρή”... κοιμάται σε κάποιο γραφείο!

Δεν “μάσησε” τα λόγια του, κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης για τα 21 χρόνια λειτουργίας του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ κ. Αναστάσιος Τσίνας, αναφερόμενος στην πρόταση της ακαδημαϊκής κοινότητας για δημιουργία φοιτητικής εστίας στο πρώην στρατόπεδο “Κονκουρή”.

“Ένα από τα τελευταία αιτήματα που είχα υποβάλει ως Πρύτανης του ΤΕΙ ήταν η απόδοση του στρατοπέδου Κονκουρή από την ΕΤΑΔ που επιβλέπεται από το Υπουργείο Οικονομικών, στο τότε ΤΕΙ, σήμερα Πανεπιστήμιο. Το αίτημα υπάρχει. Δεν έχει ''περπατήσει'' μέχρι τώρα. Κάπου... κοιμάται σε κάποιο γραφείο. Ο χώρος αυτός ενδείκνυται για ανέγερση φοιτητικών κατοικιών, για ανέγερση φοιτητικού εστιατορίου inhouse και δημιουργία πολυχώρου, που θα τον εκμεταλλευόμαστε όλοι. Χρειάζεται έναν τέτοιο χώρο η Πρέβεζα. Και εγκαταστάσεις για θερινά σχολεία (summer schools), Η Πρέβεζα είναι ιδανική τοποθεσία για ξένους φοιτητές”, είπε ο κ. Τσίνας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το “Κονκουρή” έχει περιέλθει πλέον στη δικαιοδοσία του λεγόμενου “Υπερταμείου” (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. ).

Το αίτημα αυτό για τη φοιτητική εστία στο πρώην στρατόπεδο είχε έλθει στο προσκήνιο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και ο τότε Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης είχε τονίσει:

“Μου ζήτησε ο Υπουργός (αναφέρθηκε στον κ. Τσακαλώτο) στο στρατόπεδο “Κονκουρή” να γίνει φοιτητική εστία. Εμείς στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες”, ενώ στη συνάντηση που είχε μέσα στο 2019 με τον πρώην Υπουργό Παιδείας, Έρευνας, Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, ο κ. Μπαϊλης έκανε λόγο για στήριξη του Δήμου στο αίτημα της Πολιτείας για την απόδοση του παλαιού στρατοπέδου “Κονκουρή” προκειμένου εκεί να αναπτυχθούν δομές φοιτητικής μέριμνας (δηλαδή φοιτητική εστία, φοιτητικό εστιατόριο και χώροι αθλοπαιδιών με προοπτική δημιουργίας ενός πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου αξιοποιήσιμη τόσο από το Ίδρυμα όσο και από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς), υπογραμμίζοντας ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του.

Παρ' όλα αυτά υπήρξε ξεκάθαρο έλλειμμα πολιτικής από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης για υλοποίηση του σχετικού αιτήματος. Ας ελπίσουμε οι τοπικές αρχές να το δουν στο μέλλον με μεγαλύτερη ζέση...