Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 13:18

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο Δήμος Πάργας

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Δ.Ε. Φαναρίου του Δήμου Πάργας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το βράδυ της Τρίτης.

Ο Δήμος Πάργας μάλιστα έχει ήδη αποστείλει προς κάθε αρμόδια αρχή επίσημο έγγραφο, με το οποίο ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με το Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά, μας ανέφερε: “Στην προηγούμενη κακοκαιρία είχαμε μεγάλα προβλήματα στην Πάργα, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Φαναρίου. Ήταν πολύ σοβαρά τα προβλήματα τόσο στις περιοχές του κάμπου του Φαναρίου, αλλά και σε ορεινά χωριά που βρίσκονται κοντά σε χειμάρρους, καθώς ήταν μεγάλες οι ποσότητες του νερού της βροχής. Πλημμύρες, έσπασαν δίκτυα ύδρευσης, ζημιές σε καλλιέργειες και η καταγραφή συνεχίζεται. Κάναμε από την πλευρά μας επίσημα έγγραφα προς την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία για να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δεν έχουμε τις υποδομές και τα μέσα από μόνοι μας να ανταπεξέλθουμε σε τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα, αν και οι εργαζόμενοι του Δήμου κάνουν το καλύτερο. Θα πρέπει να ετοιμαστούμε, καθώς και με την κλιματική αλλαγή προκύπτει πως θα αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλες φορές στο μέλλον”.