Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 12:51

Κινεζική επένδυση στον τομέα της ενέργειας έχει δρομολογηθεί και στην Πρέβεζα

Συνολικά 16 συμφωνίες-μνημόνια συνεργασίας υπογράφηκαν μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην Ελλάδα.

Τα κινεζικά κεφάλαια που θα επενδυθούν στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων που ασχολούνται με την οικονομία και τις επενδύσεις, δε θα αφήσουν ανεπηρέαστη και την περιοχή της Πρέβεζας, στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Δημοσίευμα του capital.gr αναφέρει: “... Σύμφωνα με πληροφορίες η Euroenergy (Όμιλος Libra) υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση 68 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα από την κινεζική κρατική εταιρεία China New Energy.

Τα πάρκα κατά τις ίδιες πληροφορίες αφορούν Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Ροδόπη. Το ύψος της εξαγοράς ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση της εξαγοράς έγινε από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα”.

Ο κρατικός φορέας που επενδύει στην ενέργεια στην Κίνα, στοχεύει στην επέκταση και περαιτέρω ανάπτυξη των πάρκων σε συνέργειες με την τοπική κοινωνία και τους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, με σκοπό μία win-win κατάσταση, που θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές.

Οψόμεθα...