Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 12:27

Γραμματέας της ΠΕΔ Ηπείρου ο Γιάννης Δαρδαμάνης – Στο Εποπτικό ο Ιωσήφ Στύλος – Ο Χρήστος Ντακαλέτσης νέος Πρόεδρος

Σημαντικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση ενός θεσμού της αυτοδιοίκησης για όλη την Ήπειρο, της ΠΕΔ, αλλά και ειδικότερα για την παρέμβαση των Δήμων της Πρέβεζας σε αυτή είχαν οι εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.

Το πρώτο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για τους Δήμους του Ν. Πρέβεζας, κατέγραψε ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο οποίος ήταν δεύτερος σε ψήφους πίσω από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, με μόλις μία ψήφο διαφορά. Ο κ. Ντακαλέτσης θα είναι και ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης εξελέγη στη θέση του γραμματέα του Δ.Σ.

Ο Νίκος Καλαντζής δεν διεκδίκησε τελικώς την προεδρία και ορίστηκε απλό μέλος, παρά την πολύ καλή συγκομιδή ψήφων που κατέγραψε. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος επίσης εκλέχθηκε στο νέο Δ.Σ., αλλά σε πολύ χαμηλή κατάταξη (9ος από τους 10 Δημάρχους της παράταξής του), ενώ εξελέγη στο Δ.Σ. και ο Νίκος Ζαχαριάς (Δήμαρχος Πάργας).

Ο Δημήτρης Γιολδάσης εξελέγη από την παράταξή του ως αντιπρόσωπος στην ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας το Δήμο Ζηρού, ενώ μία θέση στο Εποπτικό Συμβούλιο κέρδισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Ιωσήφ Στύλος, ο οποίος δεν αποκλείεται και να πάρει τη θέση του Προέδρου, στις αυριανές αρχαιρεσίες, την οποία διεκδικεί από τους Κοσμά Βούλγαρη (Δήμος Νικολάου Σκουφά) και Χρήστο Γκόγκο (Δήμος Πωγωνίου).