Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 10:33

“Τρέχει” μέχρι το τέλος του έτους για την ανατολική προβλήτα του λιμένα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας μέσω ΔΕΠΑΝ

Την εναρκτήρια συνεδρίασή του με τη νέα του σύνθεση πραγματοποίησε την Τρίτη το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Νίκου Γεωργάκου.

Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με συνδρομή 1.000 ευρώ το έτος, στη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία“ Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη” (ΔΕΠΑΝ), καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει το ΔΛΤ να έχει ολοκληρώσει μελέτες εργασιών στην ανατολική προβλήτα του λιμένα, για να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα Φιλόδημος για τα λιμενικά έργα.

“Είναι ένα στοίχημα για εμάς και πρέπει να βιαστούμε, για να λάβουμε μία σημαντική τεχνική βοήθεια από τη ΔΕΠΑΝ”, είπε ο κ. Γεωργάκος. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ακολούθως υπάρχει και η “γαλάζια ανάπτυξη”, που μπορεί να παρέχει ικανοποιητικά χρηματοδοτικά εργαλεία στο ΔΛΤ για να υλοποιήσει στη συνέχεια το Master Plan, η διαβούλευση του οποίου στην Πρέβεζα θα ξεκινήσει σύντομα.

Στην ανατολική προβλήτα σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο θα μεταφερθεί η εμπορική χρήση του λιμένα.

Τι είναι όμως η Δ.Ε.Π.ΑΝ., που θα προχωρήσει και τις μελέτες;

Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.ΑΝ. ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 ως “Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη”, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με πρωτοβουλία είκοσι τριών οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα που ενίσχυσαν οικονομικά το Δίκτυο κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του.
Περιλαμβάνει μια σειρά από τοπικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.
Η ΔΕΠΑΝ διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, αρχικά προερχόμενο από τα ιδρυτικά της Μέλη.
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση, που αποτελείται από όλα τα οικονομικά ενήμερα Τακτικά Μέλη, είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του δικτύου.
Τα Αρωγά Μέλη ενεργούν ως Εθνικοί Συντονιστές και έχουν ιδρυθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου την Ελλάδα.
Εργάζονται για τους σκοπούς και τους στόχους της ΔΕΠΑΝ σε εθνικό επίπεδο. Προτείνουν νέα Μέλη, παρέχουν πληροφορίες στην εθνική τους γλώσσα και συντονίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες από την ΔΕΠΑΝ προς τα μέλη των αντίστοιχων χωρών τους.