Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 11:20

Αλλάζει το καθεστώς με τις άδειες στάσιμου εμπορίου στην παραλία της πόλης – Σχεδιασμός από την αρχή για το ΔΛΤ

Στη συνεδρίαση της Τρίτης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας πήρε μία απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση αναφορικά με ένα μίνι-μπάχαλο που επικρατεί στην παραλία της Πρέβεζας, τις εβδομάδες που στην πόλη υπάρχουν πολλοί επισκέπτες.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να γίνει μία μελέτη που θα οριοθετεί ακριβώς τους χώρους και τις θέσεις όπου θα υπάρχει στάσιμο εμπόριο, το είδος των προϊόντων που θα διατίθενται, καθώς και να υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος και το ανάλογο αντίτιμο, για όσους επιθυμούν να καταλάβουν μία θέση, με κοινωνικά πάντα κριτήρια να λαμβάνονται υπ' όψη.

Θα διαμορφωθεί επομένως ένας εντελώς νέος σχεδιασμός σχετικά με τις άδειες στάσιμου εμπορίου στην παραλία της πόλης, ώστε να υπάρχει μία τάξη και να μην υπάρχουν και παράπονα από καταστηματάρχες της Πρέβεζας. Θα διατηρηθεί φυσικά και το παραδοσιακό καλαμπόκι στην παραλία της πόλης.

IMG 1721

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Νίκος Γεωργάκος ανέφερε πως προτεραιότητα θα είναι η προστασία του καταναλωτή και πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βάση στα είδη προϊόντων που θα πωλούνται στην παραλία. Πρόσθεσε ακόμη πως θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός για τις άδειες που θα δοθούν. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γρηγόρης Κουμπής τόνισε πως θα πρέπει να οριοθετηθούν σωστά οι χώροι και αν χρειαστεί να δοθούν και λιγότερες άδειες σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια.

Ο Ευκλείδης Φονταράς, ο μοναδικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Πρέβεζας στο Δ.Σ., πρότεινε να γίνει μία μελέτη για τους χώρους και τα είδη που θα υπάρχουν για στάσιμο εμπόριο, ενώ η Λιμενάρχης κα Μαργέλη ξεκαθάρισε ότι κοντά στις άδειες που δίνονται, υπάρχουν και αρκετοί που λειτουργούν χωρίς άδεια, με συνέπεια να δημιουργείται πρόβλημα στην παραλία και για το Λιμενικό Σώμα που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Επισήμανε μάλιστα πως μπορούν να δοθούν και σε άλλα σημεία άδειες πέραν της παραλίας της πόλης.