Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 11:40

Θα περνούν από “κόσκινο” οι άδειες διέλευσης από τον πεζόδρομο της παραλίας; – “Προχωρημένες” προτάσεις στο ΔΛΤ

Οι άδειες διέλευσης τροχοφόρων από τον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας την Τρίτη.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Φονταράς τόνισε πως θα πρέπει όσοι λάβουν ανάλογη άδεια να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και παράλληλα να φέρουν και ένα ειδικό ταμπελάκι σήμανσης, ώστε να γνωρίζεται εύκολα αυτό τους το δικαίωμα. Επισήμανε μάλιστα πως πρόκειται για διέλευση και όχι για στάθμευση στον παραλιακό πεζόδρομο.

Η Λιμενάρχης κα Μαργέλη στάθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες άδειες, για να μπορεί να κάνει ευκολότερα τη δουλειά του το Λιμενικό Σώμα, που τα απογεύματα είναι ελεγκτικός μηχανισμός. Πρότεινε επίσης να μπουν μπάρες, ώστε να ελέγχεται καλύτερα το δικαίωμα του πεζού σε έναν πεζόδρομο και μάλιστα όχι μόνο στον παραλιακό πεζόδρομο, αλλά και στις κάθετες οδούς, ενώ θα πρέπει να υπάρχει και καθορισμένος χώρος για τη χρήση ποδηλάτου στην παραλία, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα με μικρά σε ηλικία παιδιά.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Πρέβεζας και Δήμαρχος Πρέβεζας έκανε δεκτές τις εισηγήσεις για επανέλεγχο των αιτήσεων για άδειες διέλευσης, κάτι που φυσικά ισχύει και για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν δημοτικά στελέχη και στάθηκε στην έλλειψη προσωπικού στη δημοτική αστυνομία, η οποία μπορεί μόνο το πρωί να προβαίνει σε αστυνόμευση των πεζοδρόμων.