Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 14:42

Με... ντρίμπλα που θέτει εν αμφιβόλω την επαναλειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα απάντησε ο Οργανισμός

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ασθενείς με σοβαρές παθήσεις στο Ν. Πρέβεζας, λόγω της έλλειψης στελέχωσης του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ και της παύσης λειτουργίας του.

Ο Οργανισμός είχε δεσμευτεί στο βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιο Γιαννάκη, ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει λύσει το πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά επέλεξε μία... ντρίμπλα, η οποία μπορεί να δώσει, μπορεί όμως και όχι λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Καθώς δεν πρόκειται για στελέχωση του φαρμακείου με μόνιμο προσωπικό, αλλά μεταθέτει την οριστική λύση του προβλήματος στο μέλλον. Είναι αμφίβολο επίσης αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε τη συνεργασία με 10 Φαρμακοποιούς με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Ε.Ο.Π.Υ.Υ με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών του Οργανισμού ως κατωτέρω και για χρονικό διάστημα ενός έτους:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΧΑΝΙΩΝ 1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΚΟΖΑΝΗΣ 1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΠΕΙΡΑΙΑ 1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ 1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΟΠΥΥ Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 1

Οι φαρμακοποιοί που θα επιλεγούν για συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού.

Η συνολική αμοιβή για κάθε Φαρμακοποιό ορίζεται στις 13.104 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων και θα καταβάλλεται με την παράδοση του έργου ή τμηματικά ως δεδουλευμένα, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, κατόπιν έκδοσης Δελτίου Απόδειξης Παροχής Υπηρεσιών.