Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 15:22

Μειωμένα τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα στην Πρέβεζα – Εξορθολογισμός στο Ζάλογγο – “Πονοκέφαλος” για τα ανείσπρακτα και για την παραλία

Πολιτική μείωσης στον καθορισμό των τελών για χρήση πεζοδρομίων, πλατειών, περιπτέρων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας, για το έτος 2020, αποφάσισε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση και η σχετική εισήγηση θα γίνει και στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση.

Ειδικότερα σημαντική μείωση αποφασίστηκε στο τέλος τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων για τη Δ.Ε. Πρέβεζας, ειδικά για τα μαγαζιά που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Πρέβεζας. Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας έβαλε ακόμη ένα ζήτημα. Το γεγονός ότι είναι άνισο το τέλος που πληρώνουν οι καταστηματάρχες της παραλίας (υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και πληρώνουν αρκετά φθηνότερο τέλος) σε σχέση με τους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας, έναν δρόμο πιο πάνω. Ενδεχομένως δηλαδή να υπάρξει μία αύξηση για τους καταστηματάρχες της παραλίας και μείωση όπως και έγινε για τους συναδέλφους τους του ιστορικού κέντρου. Ο “πονοκέφαλος” αυτός ωστόσο θα απασχολήσει το ΔΛΤ Πρέβεζας, καθώς θα έχει και ένα πολιτικό κόστος.

Μειωμένο σε σχέση με το 2019 θα είναι και το τέλος για τη χρήση πεζοδρομίων για τοποθέτηση εμπορευμάτων στη Δ.Ε. Πρέβεζας, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά και στους παρακάτω συγκριτικούς πίνακες:

Μεγάλη μείωση στη Δ.Ε. Λούρου αποφασίστηκε στο τέλος για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων προς σταυλισμό των ζώων των δημοτών, ενώ στο Ζάλογγο έγινε εξορθολογισμός των τελών ανάμεσα στα χωριά της παραλιακής ζώνης και τα ορεινά χωριά, που συνοδεύτηκε και πάλι με μείωση.

Πολιτική μείωσης αποφασίστηκε και για τις Τ.Κ. Μύτικα, Νικόπολης, Μιχαλιτσίου και Φλαμπούρων.

Ακόμη έναν “πονοκέφαλο” για τη δημοτική αρχή αποτελούν τα ανείσπρακτα τέλη παρελθόντων ετών που φτάνουν τα 170.000 ευρώ.

 

Αναλυτικά οι συγκριτικοί πίνακες:

 

2020

teli201

teli202

teli203

 

 

2019

teli191

teli192

teli193

teli194