Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 16:01

Μηνύματα ευαισθητοποίησης και προβληματισμού στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Μια βραδιά με πολλαπλά μηνύματα κατά της βίας που υφίστανται όχι μόνο οι γυναίκες αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και οι άνδρες ήταν αυτή που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η προσέλευση του κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο ήταν αρκετά μεγάλη, γεγονός που επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές.

Kωνσταντάκη

Την εκδήλωση άνοιξε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιέρωσης της 25ης Νοεμβρίου ως ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, ενώ κάλεσε τις γυναίκες να πιστέψουν στον ευατό τους, να γίνουν δυνατές και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να απειλήσει τόσο τις ίδιες όσο και τις οικογένειές τους. Η κα Κωνσταντάκη έκανε επίσης αναφορά και στα περιστατικά σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά των ανδρών υπογραμμίζοντας ότι είναι και αυτή μια πτυχή του φαινομένου.

Η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Δήμου Πρέβεζας Σταυρούλα Πουλιάνου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό περιστατικών βίας φτάνει στις αρμόδιες αρχές παρότι το φαινόμενο τα χρόνια της κρίσης έχει διογκωθεί. Η κα Πουλιάνου στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο των δολοφονιών γυναικών από τους συντρόφους τους ή άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος, ενώ χαρακτήρισε τις γυναίκες πιο ευάλωτες απέναντι στα περιστατικά βία που όμως έχουν ως θύματα και άνδρες.

75604010 2559272144292439 7844685773902184448 n

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας κα Ελένη Γέρου υπογράμμισε και αυτή το φαινόμενο της δολοφονίας γυναικών που αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και για Ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις πρώτες πανευρωπαϊκά θέσεις στα περιστατικά βίας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή της Γαλλικής ταινίας "Μετά το χωρισμό", ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Πρέβεζας στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο και βρίσκεται στην οδό Ιωνίας 6, στο κέντρο της πόλης. Τηλ. επικοινωνίας 2682024444.

Πηγή: δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας