Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 11:29

Ευθύνες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έριξε ο δήμαρχος Πρέβεζας για τη μη υλοποίηση των σχολικών γευμάτων

Ευθύνες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας έριξε ο δήμαρχος Πρέβεζας για τη μη υλοποίηση του προγράμματος σίτισης “σχολικά γεύματα” στο δήμο Πρέβεζας, σημειώνοντας ωστόσο πως ο δήμος θα προχωρήσει τις ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα.

IMG 0162

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της “Στροφής στο Μέλλον” Παναγιώτη Λελοβίτη, ο οποίος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ενημερώσει για το τί ενέργειες προτίθεται να κάνει άμεσα ώστε να ενταχθούν και τα δημοτικά σχολεία του δήμου Πρέβεζας σε αυτό το πρόγραμμα, αν όχι φέτος τουλάχιστον στην επόμενη χρονιά.

Ο κ. Γεωργάκος απάντησε χαρακτηριστικά: “Καταρχήν θα έπρεπε η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να είχε κάνει το αίτημα αυτή. Υπεύθυνος για το πρόγραμμα είναι η Πρωτοβάθμια, δεν είναι ο δήμος, όλα από εκεί ξεκινάνε. Παρόλα αυτά όμως αυτό που θα κάνουμε τώρα και εννοώ αύριο είναι ένα έγγραφο προς την Πρωτοβάθμια να μας ορίσει τα σχολεία και εκ των υστέρων ζητάμε από το Υπουργείο ως Δήμος να ενταχθούν τα σχολεία που θα μας υποδείξει η Πρωτοβάθμια. Δεν το αφήνουμε το θέμα, ήδη έπρεπε να είχε γίνει και πριν το Καλοκαίρι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Πιέζουμε την Πρωτοβάθμια προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θέλουμε να είμαστε ένας νομός που δεν θα έχουμε γεύματα στα σχολεία. Αυτή είναι η διαδικασία και αύριο στέλνω το έγγραφο στην πρωτοβάθμια και προχωρούμε τη διαδικασία".