Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 13:15

Οσμή σκανδάλου με αφορμή τη συζήτηση για την “Πρέβεζα Α.Ε.” - Αναβλήθηκε το θέμα και έπεται συνέχεια...

Η συζήτηση του θέματος “Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία “Πρότυπος Δημοτικοσυνεταιριστική Αλιευτική Επιχείρηση “ΠΡΕΒΕΖΑ Α.Ε”, στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας την περασμένη Δευτέρα πήρε αναβολή για επόμενη συνεδρίαση, καθώς αναδείχθηκαν σκανδαλώδη ζητήματα, για το κατά πόσο είχε εξετάσει τη συμμετοχή του ή όχι ο Δήμος στην εταιρεία.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία ο Δήμος κλήθηκε να ορίσει τρεις εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση. Ο Δήμος Πρέβεζας τυγχάνει μέτοχος της ως άνω επιχείρησης, κατέχοντας 57.694 κοινές ονομαστικές μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν στο 18,53% του μετοχικού κεφαλαίου της άνω εταιρίας.

Ο Βασίλης Κωστούλας, σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” ανέφερε επ' αυτού:

“Αυτή η εταιρεία σύμφωνα με την περιγραφή που έχουμε, από το 2012 μέχρι και σήμερα δεν ασκεί καμία δραστηριότητα. Τον Αύγουστο του 2012 εκμίσθωσε σε άλλη εταιρεία από το Αγρίνιο ακίνητα και κινητά πράγματα και τα δικαιώματα αδειών. Έχοντας απολύσει τους εργαζόμενους χωρίς να τους καταβάλει περίπου 40.000 οφειλές σε ευρώ. Το μίσθωμα τότε ήταν 24.000 ευρώ το χρόνο. Ο όρος του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης ήταν να καταβάλει η μισθώτρια εταιρεία το 50% του τιμήματος στο Δήμο Πρέβεζας που αντιστοιχεί στο μίσθωμα που όφειλε να καταβάλει η εκμισθώτρια στο Δήμο και σήμερα αντιστοιχεί στο ποσό των 1628,6 ευρώ, θα καταβάλει δηλαδή 814,30. Θα έπρεπε να είναι εδώ και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η νέα δημοτική αρχή έχει υπ' όψη της για την εταιρεία αυτή; Τι ποσό μισθωμάτων έχουμε εισπράξει τα τελευταία χρόνια; Υπάρχει μισθωτής; Ασκεί δραστηριότητα η εταιρεία; Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ η εταιρεία αυτή ίδρυσε ΙΚΕ. Το 2011 η εταιρεία αυτή πήρε δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα με ενέχυρο τον ιχθυοπληθυσμό. Με την κακή διαχείριση ο ιχθυοπληθυσμός... ψόφησε. Η Αγροτική υπό εκκαθάριση έχει ασκήσει αγωγή στα μέλη του τότε Δ.Σ., ανάμεσά τους και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αναγνώστου και ζητά 150.000 ευρώ που αφορά το δάνειό της.

Έχουμε συμφέρον να συνεχίσουμε σε αυτή την εταιρεία ως Δήμος; Η πρότασή μας είναι να υποβάλουμε αίτηση ως μέτοχοι να τεθεί υπό εκκαθάριση η εταιρεία και να αναβληθεί το θέμα. Η Ένωση εκπροσωπείται στην εταιρεία αυτή; Να έρθει για ενημέρωση εδώ και ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μετά το 2016 δεν ξέρουμε ποιος είναι μισθωτής και τι συμβαίνει. Από το 2011 μέχρι το 2016 δεν έχει γίνει ισολογισμός της εταιρείας”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε: “Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι έχουν νοικιάσει το ακίνητο. Ότι έχει νοικιάσει εταιρεία τις εγκαταστάσεις. Δεν ξέρω πραγματικά τι γινόταν σε παλαιότερα δημοτικά συμβούλια. Είναι μία Α.Ε. και μας το ζήτησε ως τέτοια τη συμμετοχή του Δήμου. Να το αναβάλουμε και να φωνάξουμε εδώ τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Ή θα πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι φεύγουμε από την εταιρεία. Αλλιώς δε μπορούμε να μη συμμετέχουμε”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λούρου Νίκος Παγγές επισήμανε: “Να δούμε από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα αν η προηγούμενη δημοτική εισέπραττε τα ενοίκια. Πού πήγαιναν αυτά τα λεφτά... Να αφήσουμε έτσι οποιονδήποτε διευθύνοντα σύμβουλο να κάνει ό,τι θέλει;”.

Το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας” Λάζαρος Πιπιλίδης, που υποστήριξε: “Η Ανώνυμη Εταιρεία δεν είναι ο Δήμος. Είχαμε παραχωρήσει εμείς δική μας περιουσία; Δεν ξέρω κάτι τέτοιο... Απορώ πως μπορεί να γίνει ΙΚΕ χωρίς να περάσει από δημοτικό συμβούλι. Με ποιο νόμο; Δεν είναι τόσο εύκολο. Σας δίνω μία συμβουλή. Όταν σας λένε μπείτε στο Δ.Σ. μίας εταιρείας θα πρέπει να προσέχετε. Θα πρέπει να γίνει συμμάζεμα και στις Α.Ε. που συμμετέχει ο Δήμος”.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καραμανίδης “έκλεισε” το θέμα και είπε πως θα πρέπει την επόμενη φορά να έρθουν αναλυτικά στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο για τη συζήτηση του θέματος.