Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 14:52

Ο Δήμος Πρέβεζας τίμησε τη μνήμη του μεγάλου Δωρητή Αναστασίου Θεοφάνη

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη “Θεοφάνειο”Αίθουσα Τέχνης το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμος Πρέβεζας τίμησε τη μνήμη του μεγάλου Δωρητή Αναστασίου Θεοφάνη βραβεύοντας παράλληλα τους μαθητές της Γ' τάξης των Λυκείων του Δήμου που πρώτευσαν κατά την αποφοίτησή τους τη σχολική χρονιά 2018-2019.

ΘΕΟΦΑΝΗΣ 1

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για τις επιδόσεις τους ενώ με επίκεντρο το βίο και την προσφορά του Αναστασίου Θεοφάνη αναφέρθηκε γενικότερα στις έννοιες της ευεργεσίας και της δωρεάς.

 

Για λιγότερο γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου Δωρητή μίλησε ο κ .Σπύρος Σουμαλεύρης ενώ η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου αρχαιολόγος κα Αθηνά Κωνσταντάκη παρουσίασε λεπτομέρειες για τη φιλοτεχνημένη στα 1836 θρησκευτική εικόνα του “Παντοκράτορα” που κοσμούσε για χρόνια την αίθουσα της “Θεοφανείου” και βρίσκεται πλέον στο γραφείο του Δημάρχου.

Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε η απονομή των επαίνων “Αναστασίου Θεοφάνη” στους πρωτεύσαντες μαθητές οι οποίοι είναι:

1ο ΓΕΛ Πρέβεζας: Βάρλα Πολυξένη του Σπυρίδωνος
2ο ΓΕΛ Πρέβεζας: Παλαμαρίδη Ουρανία του Ιωάννη
Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας: Βερύκιος Απόστολος του Νικολάου
Εσπερινό ΓΕΛ Πρέβεζας: Καραντζένη Πελαγία του Ευθυμίου
1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας: Κακιούζης Θεόδωρος του Χαραλάμπους.
Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας:
Από τους μαθητές που απέκτησαν απολυτήριο: Ελευθεριάδου Μαρούλα του Γεωργίου .
Από τους μαθητές που ήταν κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και απέκτησαν πτυχίο ειδικότητας: Παπουτσή Αθηνά του Ηλία και
Γ.Ε.Λ. Λούρου: Ιωάννου Λυδία του Νικολάου.

Επίσης η φιλόλογος Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου παρουσίασε στοιχεία για την έκθεση που θα φιλοξενείται έως και την Τρίτη στο ισόγειο της (K.I.K.Π.Ε) “Θεοφανείου” και περιλαμβάνει τα 464 βιβλία που προσέφερε το Κοινωφελές Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας για τη Θεοφάνειο Σχολή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πρέβεζα”.

Από το γραφείο τύπου του δήμου Πρέβεζας