Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 12:07

Νέες πληροφορίες για το ενδεχόμενο να γίνει το “Κονκουρή” Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών

Είχαμε αναφερθεί σε δημοσίευμά μας για την αυτοψία που έκαναν Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις στο πρώην στρατόπεδο “Κονκουρή” στην είσοδο της Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στο χώρο, δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Νέες πληροφορίες του atpreveza.gr για την υπόθεση, που επιβεβαιώνουν και το δημοσίευμά μας, από υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων, επιβεβαιώνουν πως το “Κονκουρή” έχει “χαρτογραφηθεί”, μαζί με δύο άλλους χώρους σε Άρτα και Θεσπρωτία, για να δημιουργηθούν άμεσα δομές φιλοξενίας.

Η διαφορά σε σχέση με τα μέχρι τώρα γραφόμενα είναι πως και το “Κονκουρή” δεν υπολογίζεται για Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο στην Ήπειρο, κάτι που σημαίνει πως θα αργήσει έτσι κι αλλιώς να γίνει η όποια κατασκευή, αλλά για ανοικτή δομή 600 ατόμων, όμοια με εκείνη της Φιλιππιάδας.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά πως το γεγονός της “χαρτογράφησης” δε σημαίνει δεδομένα ότι θα επιλεγεί τελικώς το πρώην στρατόπεδο για το σκοπό αυτό.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το αντίστοιχο Εθνικής Άμυνας είναι οι φορείς που έχουν τον πρώτο λόγο και στη συνέχεια θα γίνει η όποια ενημέρωση και στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης με πρώτο και κύριο το Δήμο.