Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:07

Σεμινάρια πιστοποίησης του ΕΦΕΤ σε Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και Καναλάκι θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας έχοντας διαπιστώσει τις ανάγκες εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων βάσει του Ε.Κ.852/2004, της Υ.Α.14708/2007 , προγραμματίζει την υλοποίηση των σεμιναρίων πιστοποίησης του ΕΦΕΤ σε Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και Καναλάκι.

Όπως ήδη γνωρίζετε η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όλο το προσωπικό και όποιον έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα σε κάθε επιχείρηση σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ 487/2000 η οποία αποτελεί προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε σχετική κοινοτική οδηγία. Για τον λόγο αυτόν καλεί τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων τροφίμων (εστιατόρια, ξενοδοχεία, υπεραγορές τροφίμων, μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων κτλ) που ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Πρέβεζας και να δηλώσουν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, Δωδώνης 47 Πρέβεζα, τα στοιχεία που απαιτούνται στην αίτηση καθώς και να προσκομίσουν αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας έως 16/12/2019.

1. Σε ποιους απευθύνεται:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων. Απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστές εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).

2. Περιγραφή:

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

Τα προγράμματα επιπέδου 1 αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Η διάρκεια είναι 10 ώρες.

Ο ΕΦΕΤ εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.

Κόστος συμμετοχής: 60€ για τα ταμειακά ενήμερα μέλη και 80€ για τα μη ταμειακά ενήμερα μέλη και τα μη μέλη.

Κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Αριθμός Λογαριασμού: 5408075781145

ΙΒΑΝ: GR 9701724080005408075781145

Πληροφορίες στο Τηλ. 2682029414 (εσωτ.4) κυρία Έλενα Ράπτη