Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 10:55

Ειλημμένη η απόφαση για επέκταση της ΔΕΥΑΠ σε Λούρο-Ζάλογγο – Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Λεωνίδας Αργυρός

Την πρώτη συνεδρίαση υπό τη νέα του σύνθεση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης το Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ), παρουσία και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση διατυπώθηκε ξεκάθαρα πως στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι να επεκταθεί η ΔΕΥΑΠ διοικητικά και λειτουργικά τόσο στη Δ.Ε. Ζαλόγγου, όσο και στη Δ.Ε. Λούρου, όπως άλλωστε επιβάλλει ο νόμος, ο οποίος πλέον δίνει ελάχιστους μήνες περιθώριο στο Δήμο Πρέβεζας να εφαρμοστεί η επέκταση. Αλλιώς θα πέσουν πρόστιμα...

Θυμίζουμε ότι για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας η προηγούμενη δημοτική αρχή για χρόνια έκανε τα “στραβά μάτια” και δεν προχωρούσε στην υλοποίηση της επέκτασης, καθώς αυτόματα αυτό θα σήμαινε αυξημένα τέλη για τους κατοίκους Λούρου και Ζαλόγγου. Στον αντίποδα όμως, οι δημότες των περιοχών αυτών θα έχουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, καλύτερη ποιότητα και έλεγχο του νερού, καθώς και δυνατότητες να γίνουν έργα ουσίας σε κρίσιμους τομείς για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Η διαδικασία της επέκτασης ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς απαιτούνται μήνες ολόκληροι, οργάνωση και προσωπικό για να ανταπεξέλθει η ΔΕΥΑΠ στο νέο της ρόλο...

Στη συνεδρίαση εκλέχθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, που θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δήμος της Καρδιάς μας” Λεωνίδας Αργυρός.