Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 11:23

Δρομολογείται η ολοκλήρωση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Φιλιππιάδας – Προχωρά και το θέμα του Θεσπρωτικού

Σημαντικά οφέλη συνολικά για τον αθλητισμό του Δήμου Ζηρού, αναμένεται να φέρει ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής με Δήμαρχο το Νίκο Καλαντζή, αναφορικά με την κατασκευή δύο κλειστών γυμναστηρίων στις Δ.Ε. Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.

Το έργο του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Φιλιππιάδας (Τ11), που ήταν ένα έργο του περίφημου “Ελλάδα 2004”, όπως και η αντίστοιχη υποδομή στο Καναλάκι, “κόλλησε” από τη στιγμή που ο εργολάβος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και απαιτήθηκε αλλαγή της κοινοπραξίας, νέες τιμές και παράταση της σύμβασης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου κατένειμε 5.000 ευρώ στις 9/12/2019 στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ζηρού, ωστόσο από την προηγούμενη Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Φιλιππιάδας. Πρόκειται για εργασίες άκρως απαραίτητες για την αρτιότητα και λειτουργικότητα του χώρου, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολλά χρόνια.

Περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Γυμναστηρίου όπως προβλέπονται στην εγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής του έργου συνολικού προϋπολογισμού 998.000,00 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα αφορούν, την κατασκευή της κεντρικής εισόδου στον περιβάλλοντα χώρο του Γυμναστηρίου με προέκταση της περίφραξης εκατέρωθεν της εισόδου, την κατασκευή πεζοδρομίων, την κατασκευή ασφαλτοστρώσεων για την διέλευση των οχημάτων και θέσεων πάρκινγκ, σήμανση και διαγράμμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες ολοκλήρωσης ενός σημαντικού αθλητικού έργου.

Παράλληλα, “τρέχει” η ανάθεση της μελέτης κατασκευής κλειστού Γυμναστηρίου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων στο Θεσπρωτικό, κάτι που ήταν και δέσμευση της δημοτικής αρχής προεκλογικά. Πρόκειται για ένα έργο, που επίσης αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των αθλητικών Συλλόγων και των νέων του Θεσπρωτικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής και θα δώσει νέα πνοή.