Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 14:49

Άνοιξε θέμα με τη σχολική περιουσία του Δήμου Πρέβεζας και για το αν επιστρέφουν τα έσοδα στα σχολεία

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την κατανομή 97.970 ευρώ στο Δήμο Πρέβεζας από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων του Δήμου καθώς και για την κάλυψη της δαπάνης του θεσμού των σχολικών τροχονόμων, στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας την Τετάρτη, αναδείχθηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Αυτό της σχολικής περιουσίας και των κληροδοτημάτων και το αν τελικά τα έσοδα αυτά επιστρέφουν στα σχολεία ή ο Δήμος τα χρησιμοποιεί για άλλες ανάγκες.

Θυμίζουμε ότι ήδη από το 2104 (σχεδόν εδώ και 6 χρόνια) οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Πρέβεζας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πρέβεζας, είχαν ζητήσει εγγράφως μία απάντηση για το αν υπάρχουν έσοδα από τη Σχολική Περιουσία, που και πως διατίθενται και αν θα πρέπει να δοθούν στις Σχολικές Επιτροπές για να τα διαχειριστούν υπέρ των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου.

Είχε γίνει μάλιστα και Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο από τη σύμβουλο της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ελένη Τσόγκα (δείτε ΕΔΩ). Απάντηση ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

IMG 0178

Το θέμα ανακίνησε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης, ο οποίος ρώτησε: “Τα χρήματα από τη σχολική περιουσία αποδίδονται στις σχολικές επιτροπές;”, με τον σύμβουλο της ίδιας παράταξης Παναγιώτης Λελοβίτη να συμπληρώνει: “Πρέπει να υπάρξει καταγραφή των κληροδοτημάτων. Να δούμε το ποσό, το μέγεθος και αν πραγματικά αποδίδονται τα χρήματα στα σχολεία”.

IMG 0175

Η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη δεσμεύτηκε πως θα δει αναλυτικά το θέμα.