Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 14:33

Στο μνημόσυνο για την επέτειο του ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των Καλαβρυτινών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943 τέλεσε χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, υπουργοί, πολιτικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τοπικών συλλόγων και φορέων, κλήρος και λαός.

Ύστερα με πομπή κατευθύνθηκαν στον τόπο θυσίας, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

«Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας, ότι τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα θα θυμίζουν, για πάντα και προς κάθε κατεύθυνση, το απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Πηγή: Romfea.gr

ieronimos kalavrita 5