Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 15:20

Περιμένοντας τις προγραμματικές δηλώσεις ή το αναπτυξιακό μοντέλο ή τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Πρέβεζας...

Μία φράση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ανέδειξε ένα βασικό κενό στο σχεδιασμό της νυν δημοτικής αρχής. Αυτό του Στρατηγικού Σχεδιασμού και της παρουσίασής του στο σώμα.

Ειδικότερα ο Βασίλης Κωστούλας ανέφερε, κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2020 (δείτε το αναλυτικά ΕΔΩ στο ρεπορτάζ του atpreveza.gr): “Ο Δήμαρχος μας ζήτησε να κάνουμε υπομονή και στη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος θα μας παρουσίαζε το αναπτυξιακό μοντέλο, όπως το κατέθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης. Αυτό είχε αναφέρει σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Αν αυτό το πρόγραμμα είναι και το όραμά σας, τότε είμαστε απογοητευμένοι...”.

Στα μέσα Οκτωβρίου όντως (δείτε ΕΔΩ), ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας δημοτικής αρχής ή έστω να κάνει μία παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου για την επόμενη τετραετία, που θα αποτυπώνεται όπως είπε στο τεχνικό πρόγραμμα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ούτε στα μέσα Δεκεμβρίου και είναι αμφίβολο αν θα γίνει και μέσα στο 2020. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο Δήμαρχος έχει προλάβει ειδικό συνεργάτη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό.

Το τεχνικό πρόγραμμα πάντως “πέρασε” κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είχε τα χρονικά περιθώρια για κάτι περισσότερο, της Δημοτικής Συνεργασίας, η οποία υπεραμύνθηκε του έργου που άφησε, της Δημοτικής Ανατροπής με το Βαγγέλη Ροπόκη να επισημαίνει πως πρέπει να στρωθεί η οδός Αντιτάνων με άσφαλτο και να προσεχθεί ο δρόμος που θα συνδέσει την Καμαρίνα με την Καστροσυκιά.

Ο Γιώργος Νίτσας εκ μέρους της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” υπερψήφισε το πρόγραμμα με την παρατήρηση να δοθούν αρμοδιότητες στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και προτεραιότητα στα έργα που εκείνοι θέτουν και να γνωρίζουν επίσης πόσα χρήματα έχουν στη διάθεσή τους.

Η "Στροφή στο Μέλλον" ψήφισε“παρών”, καθώς οι όποιες καλές προθέσεις δεν αποτυπώνονται στο τεχνικό πρόγραμμα. Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση με γνώμονα ότι δεν καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες, ενώ απείχε με το ίδιο σκεπτικό και η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας.