Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 13:27

Αυξημένο ξένο ενδιαφέρον για real-estate projects και στο Ν. Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από τη σχετική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα παρουσιάζει τεράστια αύξηση και δεν αφήνει “έξω από το χορό” και το Νομό Πρέβεζας και ειδικότερα το παραλιακό μέτωπό του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ΤτΕ, από τα πιστωτικά ιδρύματα, κατά τη διάρκεια του 2018 η καθαρή εισροή κεφαλαίων για αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές αυξήθηκε κατά 172,1% σε σχέση με το 2017 (2017: 86,5%, 2016: 45,3%), ενώ στους τρεις πρώτους μήνες του 2019 καταγράφηκε επίσης σημαντική αύξηση κατά 130% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «ο τομέας των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα εξακολουθεί να ενισχύει τον επενδυτικό χαρακτήρα της αγοράς οικιστικών ακινήτων. Οι αυξημένες πράξεις αγοραπωλησιών οικιστικών ακινήτων σε συγκεκριμένες θέσεις έχουν δώσει ώθηση σε τοπικές αγορές και έχουν οδηγήσει σε διακριτή αναδιαμόρφωση του χάρτη των τιμών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και σε άλλα αστικά κέντρα και περιοχές που προσελκύουν τουρισμό».

Στο παραλιακό μέτωπο της Περιφέρειας Ηπείρου και ειδικότερα στο Ν. Πρέβεζας το αγοραστικό ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, προέρχεται από ομογενείς που προέρχονται από τις ΗΠΑ, από Ισραηλινούς, ενώ η περιοχή μας δεν είναι αδιάφορη για Γερμανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται και ένα μικρό ενδιαφέρον από Βαλκάνιους (π.χ. Σέρβους), που έρχονται ειδικά στην Πάργα για διακοπές, ενώ η ΤτΕ τονίζει πως την Πρέβεζα επιλέγουν επίσης Κινέζοι με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Η προσέγγιση τέτοιου είδους επενδυτικών ευκαιριών για την περιοχή μας όμως, πρέπει να περνά από την ανάπτυξη ολοκληρωμένων και ποιοτικών οικιστικών projects, όπως μας επισημαίνει το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών, κατασκευών και Real Estate “Barkas Properties” (δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας κλικάροντας ΕΔΩ), το οποίο δραστηριοποιείται στους κλάδους “Αρχιτεκτονική – Κατασκευές – Real Estate” και επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

Απαιτείται ολιστικού τύπου σχεδιασμός ανάπτυξης συγκροτημάτων κατοικιών, όπως είναι τα ακόλουθα:

 

4 Πολυτελείς κατοικίες διακοπών στην παραλία Κανάλι Πρέβεζας

 big3 1

3 Private Villas στην παραλία Βάλτου Πάργας

in site8

2 Εξοχικές Βίλες στη Βαλανιδοράχη Πάργας

 big5

5 Πέτρινες κατοικίες στην Τσουκνίδα Πάργας

 in site2 2

3 Private Villas στην παραλία Αρτολίθια Πρέβεζας

3