Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 11:59

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για τον νέο αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Ήταν 25-7-2018 όταν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια με επιστολή του Διοικητή της προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μίλτο Παππά, ανακοίνωσε την απόφαση για την προμήθεια νέου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, για τις ανάγκες του ΓΝ Πρέβεζας.

Κι ενώ η τότε διοίκηση του Υπουργείου Υγείας είχε δουλέψει συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση που αναβαθμίζει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, η καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς Υπουργείου φαντάζει πλέον αδικαιολόγητη.

Τον Αύγουστο του 2019 το ΓΝ Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση για τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, στον οποίο όμως δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι, καθώς σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς απαιτούνταν μία μικρή αύξηση του προϋπολογισμού.

Εδώ και μήνες εκκρεμεί το αίτημα του Νοσοκομείου προς την 6η ΥΠΕ για να αναδιαμορφωθεί ο κωδικός με τη συγκεκριμένη αύξηση, σε μία καθυστέρηση που εμποδίζει την ολοκλήρωση μιας δρομολογημένης διαδικασίας που στερεί το ΓΝ Πρέβεζας από έναν σύγχρονο τομογράφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νυν τομογράφος εξυπηρετεί κόσμο μέχρι και από την Άρτα...

Ο αξονικός τομογράφος που θα αντικατασταθεί, λειτουργεί από το έτος 2004. Είναι πλέον σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας (διπλής τομής) και δεν έχει τη δυνατότητα επάρκειας ανταλλακτικών, σε περίπτωση βλάβης, όπως είχε επισημάνει παλαιότερα η 6η ΥΠΕ.