Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 12:32

Το βάρος στα περιβαλλοντικά ζητήματα του λιμένα Πρέβεζας και στην ανατολική προβλήτα - Αναλυτικά οι μελέτες του ΔΛΤ

Την υποβολή προς χρηματοδότηση μίας σειράς μελετών με σαφή στόχευση να λυθούν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα στο λιμάνι της Πρέβεζας, αλλά και να επεκταθεί και η εμπορική δραστηριότητα στην ανατολική προβλήτα, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.

Ειδικότερα, θα υποβληθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος» με τίτλο: «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων», οι κάτωθι μελέτες, με συνολικό προϋπολογισμό 344.251,10 ευρώ:

 meletes limani

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύνταξη αυτών των μελετών θα βοηθήσει, έπειτα από δήλωση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και η ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη), μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία στηρίζει οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα λειτουργεί ενισχυτικά η πρόσφατη παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων που έδωσε το Υπουργείο έως την 28η Φεβρουαρίου 2020.