Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 11:34

777 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε Δομές στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

777 άτομα διαμένουν στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Νομό Πρέβεζας, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γεώργιος Κουμουτσάκος, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα.

Ειδικότερα, το σύνολο των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν σε κλειστές και ανοιχτές δομές στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στις 2 Δεκεμβρίου 2019, ανερχόταν σε επτακόσια εβδομήντα επτά (777) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια τριάντα εννέα (539) βρίσκονται στο ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. Φιλιππιάδας και διακόσια τριάντα οκτώ (238) σε ξενοδοχεία, που μισθώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «FILOXENIA» (Κανάλι, Λυγιά, Καστροσυκιά).

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία επιλογής των περιοχών για την πραγματοποίηση συντεταγμένων μεταφορών πολιτών τρίτων χωρών στην ενδοχώρα, ο αναπληρωτής Υπουργός σημειώνει ότι είναι μία δυναμική διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτής λαμβάνονται υπόψη πλείστες παράμετροι, όπως η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, η διαθεσιμότητα και καταλληλότητα των χώρων κ.λπ..