Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 07:52

Συνεχίζεται δυναμικά για 20ή ημέρα και στην Πρέβεζα η απεργία διαρκείας των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Συνεχίζεται και στην Πρέβεζα τα επόμενα 24ωρα, η απεργία διαρκείας των εργαζομένων στον ΟΤΕ, που θα ξεπεράσει το 20ήμερο, σε μία δυναμική κινητοποίηση που έχει “πνιγεί” από τα "μεγάλα" ΜΜΕ της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 21 Δεκεμβρίου ζητώντας την ανάκληση απολυσεων οκτώ συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στο μεταξύ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απολύθηκαν ακόμη πέντε εργαζόμενοι, εκ των οποίων ο ένας συνδικαλιστής της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Ηλία Νάστο, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών ΟΤΕ) Πρέβεζας-Λευκάδας, ο οποίος έδωσε μία περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί:

“Υπάρχει απεργία μέχρι και την Κυριακή, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα έχουμε τρίωρη στάση εργασίας και θα γίνει τριμερής συνάντηση εργασίας με το Υπουργείο Εργασίας, τη διοίκηση και τα σωματεία, σχετικά με τους συναδέλφους που απέλυσαν. Το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό με τη διοίκηση. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ εδώ και καιρό αποτελούν ένα... καζάνι που βράζει. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους. Συνεχίζουμε δυναμικά. Ειδικά οι “νέοι” εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δουλεύουν με μειωμένους μισθούς, ακούμε για ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας με θυγατρικές εταιρείες κ.α. Υπάρχει πολλή μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία, ειδικά στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στα καταστήματα και οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι. Ελπίζω να δικαιωθούμε στο τέλος. Ο ΟΤΕ έχει 15.000 εργαζόμενους. Είναι δυνατόν να έχει πρόβλημα για 5-6 εργαζόμενους ακόμη; Πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης από την πλευρά του management της εταιρείας”.

Η ΠΕΤ-ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει:

 petote08012020Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, επισημαίνει:

Αντί για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις! Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσαγάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις ! Η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για ακόμα μεγαλύτερη υπερκερδοφορία στον Οργανισμό. Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να παραιτηθεί τώρα γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους! Λάθος «εργαλεία» επιλέγουν. Με όργανο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντι σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν υπηρετούν Ούτε την Ανάπτυξη Ούτε την Κανονικότητα! Ο Αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!”.

80621039 999396847099168 7963776506826588160 n

Σε δήλωσή της για την απεργία διαρκείας των εργαζομένων στον ΟΤΕ, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει:

"Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί την κυβέρνηση.

Πριν λίγους μήνες ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί.

Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ/μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται.

Σε μια επιχείρηση με εκρηκτικά κέρδη και παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι χάνουν θέσεις,δικαιώματα και μισθούς. Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί εκκωφαντικά τα κυβερνητικά συνθήματα για «περισσότερες και καλύτερες δουλειές».Αποδεικνύει ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία”.