Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 12:15

Αναμένεται “τσουχτερός λογαριασμός” για “έργα στα λόγια” στο Δήμο Πρέβεζας...

Είχαμε επισημάνει παλαιότερα σε ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), ότι στους καλλικρατικούς Δήμους Πρέβεζας και Πάργας, ο λογαριασμός θα είναι “τσουχτερός” για παλαιότερα “έργα στα λόγια”, έργα δηλαδή που εκτελέστηκαν, με εντολές “στα λόγια” και δίχως συμβάσεις και παραστατικά.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης η οικονομική επιτροπή κλήθηκε να αποφασίσει για την άσκηση ένδικων μέσων κατά ιδιώτη, ο οποίος με αγωγή του ζητά να του καταβληθεί το ποσό των 3719,20 €, με το νόμιμο τόκο από το Δήμο Πρέβεζας, από εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης αγροτικών δρόμων της Τ.Κ. Καστροσυκιάς, επικαλούμενος εντολή του τότε Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαϊλη.

Τελικώς το θέμα πήρε αναβολή μέχρι να ενημερωθεί ο κ. Μπαΐλης και να εξακριβώσει και η επιτροπή τι ακριβώς ίσχυσε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στην επιτροπή ειπώθηκε πάντως ότι δεν υπήρξε επείγουσα ανάγκη για τις συγκεκριμένες εργασίες, ωστόσο σε επόμενη συνεδρίαση θα γίνει ξεκάθαρο τι θα πράξει η οικονομική επιτροπή.

82612030 1436102543217544 2510643104474726400 n

Η “μάστιγα” αυτή των προφορικών εντολών για έργα έχει καταγγελθεί και από τον πρώην Πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής και νυν μέλος της Λάζαρο Πιπιλίδη, σε παλαιότερη συνεδρίαση. Έχει να κάνει σε κάποιες περιπτώσεις λόγω αναγκαίων καταστάσεων και σε άλλες περιπτώσεις λόγω νοοτροπιών.

Αρκετές φορές δηλαδή κατά το πρόσφατο παρελθόν, λόγω κατ' επείγοντος (π.χ. βλάβες στην ύδρευση, κλείσιμο δρόμων κ.α.) Αντιδήμαρχοι έδιναν προφορικές εντολές για να εκτελεστεί έργο, καθώς δεν υπήρχαν σχετικοί κωδικοί για να εκτελεστούν έργα και κατά συνέπεια βρίσκονταν μπροστά σε δύο δρόμους: Είτε δε θα έκαναν τίποτα περιμένοντας να ακολουθήσουν την κανονική οδό και π.χ. να αφήσουν ένα μικρό χωριό χωρίς νερό είτε θα ρίσκαραν δεχόμενοι μια αγωγή, καθώς η οικονομική υπηρεσία του Δήμου θα αδυνατούσε να πληρώσει ένταλμα.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος... Η άλλη είναι ότι στο πλαίσιο της μικροπολιτικής και της εξυπηρέτησης διάφορων συμφερόντων, Αντιδήμαρχοι έπρατταν όπως αυτοί ήθελαν.

Γι' αυτό και κάθε περίπτωση από αυτές των έργων “στα λόγια” είναι διαφορετική από την άλλη και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, όπως και τα πρόσωπα που άσκησαν πολιτική και όχι "στο... σωρό".

Παρ' όλα αυτά ο “λογαριασμός” θα έρθει μέσω αγωγών στο Δήμο Πρέβεζας. Και αναμένεται να είναι “τσουχτερός”.

Αναφορικά επίσης με τις οικονομικές αξιώσεις δύο πρώην εργαζομένων στο Δήμο Λούρου, που εργάζονταν με καθεστώς STAGE (δείτε ΕΔΩ), η οικονομική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας.