Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 22:44

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας:"Η Μεσόγειος να γίνει η θάλασσα που ενώνει τους λαούς και όχι ένας υγρός τάφος βασανισμένων και καταδιωκόμενων ανθρώπων"

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους δεκάδες συνανθρώπους μας που νοσηλεύτηκαν προχθές, ως ναυαγοί, στο νοσοκομείο της πόλης και τη βαθιά του θλίψη για τα 12 νεκρά παιδιά και τους 20 αγνοούμενους που χάθηκαν στα νερά του Ιονίου κυνηγημένοι από έναν πόλεμο οικονομικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επέδειξαν από την πρώτη στιγμή, αυθόρμητα, την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και την βαθιά ανθρωπιά τους, ανταποκρινόμενοι άμεσα και μαζικά στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας στους πληγέντες πρόσφυγες.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, όπως και ο λαός της Πρέβεζας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά. Ξέρουν πολύ καλά πως οι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους την ζωή τις πολιτικές που μετατρέπουν την Μεσόγειο θάλασσα σε υγρό τάφο.

Το πρόσφατο ναυάγιο είναι αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσής τους στις "Μόριες" του αίσχους σε όλη την Ελλάδα, που δημιούργησε και επιδείνωσε η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων με την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτή η πολύνεκρη τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες, νοτιοδυτικά των Παξών, που επιχειρούσαν να φύγουν από τη χώρα, γεννά αισθήματα βαθιάς θλίψης για τους αδικοχαμένους και οργής για τους ενόχους. Επιβεβαιώνει πως το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου μαζί με το λαό της Πρέβεζας θα συνεχίζει παλεύει ενάντια στις πολιτικές που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Τζίμα Μαρία                           Η Γραμματέας Κωλέτση Σωτηρία