Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 09:58

Σχόλιο της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» για το ναυάγιο ανοιχτά των Παξών

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» έκανε το παρακάτω σχόλιο για το ναυάγιο ανοιχτά των Παξών:

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το μεταναστευτικό στην τοποθέτησή μας είπαμε ότι: «Εξαθλιωμένοι άνθρωποι ,κυνηγημένοι, προσπαθούν να γλιτώσουν από τον θάνατο που παραμονεύει στον τόπο τους. Άνδρες , γυναίκες, βρέφη και παιδιά , με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους θαλασσοπνίγονται η κατορθώνουν ,μετά από μύρια βάσανα, να φτάσουν τελικά στα Ελληνικά νησιά , φέρνουν στο νου μας ανάλογες εικόνες από το δικό μας ιστορικό παρελθόν» .

Τελικά όσοι καταφέρνουν να δραπετεύσουν προς την ελπίδα θαλασσοπνίγονται και στο Ιόνιο…….

Αυτή η μαζική δολοφονία πρέπει να σταματήσει

Ως «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» χαιρετίζουμε όσους συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται στους επιζώντες, όσους συμβάλλανε στη διάσωση-περίθαλψη και επιμένουμε στον αγώνα για την ικανοποίηση του προγράμματος πάλης που καταθέσαμε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και στο λαό της Πρέβεζας:

- Να σταματήσει άμεσα κάθε πολεμική ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ

- Να κλείσουν εδώ και τώρα τα κολαστήρια, επονομαζόμενα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης, σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα

- Η χώρα μας να αποχωρίσει άμεσα από την συνθήκη του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ, να έχει ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχιας.

- Άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ταξιδέψουν με ασφάλεια προς τις χώρες που επιθυμούν.

- Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους στις πόλεις και τα χωριά μας.

-Ούτε ένα σεντς για τους πολεμοκάπηλους και τις βιομηχανίες τους.

-Μονομερή παύση πληρωμών του χρέους. Τα χρήματα να δαπανηθούν για τους εργαζόμενους της χώρας μας ,τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.