Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 11:23

Στην ίδρυση καταδυτικού πάρκου στο Μύτικα στοχεύει το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας

Στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού με την ίδρυση καταδυτικού πάρκου στοχεύει το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας, το οποίο έχει ήδη καταρτίσει το σχετικό business plan και το έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Ηπείρου για έγκριση.

IMG 0488

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Μπούρης, στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, έχει ξεκινήσει διαδικασίες και επαφές για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Πρέβεζα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μύτικα.

IMG 0490
“Στο Μύτικα υπάρχει μια περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλους με την απαιτούμενη γεωμορφία που πρέπει να έχει ο βυθός. Έχουμε κάνει ένα business plan το οποίο δώσαμε στον κ. Καχριμάνη και ζητούμε τη χρηματοδότηση των μελετών. Αν και εφόσον η Περιφέρεια χρηματοδοτήσει τις μελέτες θα μπορέσει το Επιμελητήριο στη συνέχεια να προβεί στην ίδρυση του καταδυτικού πάρκου. Αν όλα πάνε καλά αυτό θα σημάνει και την ίδρυση μιας αναπτυξιακής εταιρείας για τη διαχείριση του καταδυτικού πάρκου, το ΔΣ της οποίας θα απαρτίζεται από στελέχη του ΔΣ του Επιμελητηρίου” είπε ο κ. Μπούρης, σημειώνοντας πως ήδη υπάρχει έγκριση για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Πάργα.

“Ο καταδυτικός τουρισμός είναι μια μορφή τουρισμού που αποφέρει στις κοινωνίες ιδιαίτερα οφέλη και θα λειτουργήσει ενισχυτικά η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου στην περιοχή μας” κατέληξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.