Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 11:00

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν στην Πρέβεζα την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τις παρακάτω ανακοινώσεις εξέδωσαν οι ΕΛΜΕ Πρέβεζας και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν. Πρέβεζας:

 ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

 

“Συναδέλφισσες-οι

 

Τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση θα καταθέσει προς ψήφιση μία σειρά από νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την Παιδεία.

Επίσης όπως γνωρίζετε έχουν προκηρυχθεί οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Γενική Παιδεία τόσο για την Β/μια όσο και για την Α/μια Εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία μας εδώ και μήνες ζητούσε επιτακτικά από το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των άλλων αιτημάτων για την Ειδική Αγωγή, την σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διαδικασία απαραίτητη για την πραγματοποίηση διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Το Υπουργείο καταθέτοντας τροπολογία για τον αριθμό των οργανικών θέσεων αποκλείει την δυνατότητα πρόσληψης καθηγητών ΠΕ04 στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) σε σχολεία που αριθμούν λιγότερους από 300 μαθητές.

Επίσης επισημαίνουμε ότι η <<μεταπήδηση>> των συναδέλφων στις διαδικασίες πρόσληψης από την Ειδική στη Γενική Παιδεία και το ανάποδο, δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσο αναφορά τους μόνιμους διορισμούς στην Γενική Παιδεία η ΟΛΜΕ έχει ως κεντρικό της αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς που να καλύπτουν τα πραγματικά κενά.

Ωστόσο, στο νόμο που ψηφίστηκε, η πριμοδότηση ακαδημαϊκών κριτηρίων(διδακτορικά, μεταπτυχιακά , ξένες γλώσσες) είναι αντίθετη με τις θέσεις του κλάδου, γιατί υποβαθμίζει το βασικό πτυχίο και υπονομεύει το βασικό κριτήριο διορισμού, που για την ΟΛΜΕ είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Επίσης η << ποινικοποίηση>> την μη αποδοχής διορισμού των αναπληρωτών με τριετή αποκλεισμό ,μας βρίσκει αντίθετους αφού πρακτικά δεν λύνει χρόνιες δυσλειτουργίες καθώς μόνο η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας θα τις σταματήσει.

Δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και στη μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Τέλος δηλώνουμε αντίθετοι στην δυνατότητα των πτυχιούχων των ιδιωτικών κολλεγίων της αλλοδαπής , να περιλαμβάνονται στους πίνακες πρόσληψης και διορισμού στην εκπαίδευση.

Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση καταργεί με πλάγιο τρόπο το άρθρο 16 του συντάγματος, το οποίο απέτυχε να αλλάξει, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, εμπορευματοποιεί τα πτυχία και επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτές τις αρνητικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία αλλαγές.

Η ΕΛΜΕ θα συμβάλλει με τη δράση της στην ανάπτυξη ενωτικών αγώνων για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου και την αποτροπή των όποιων αντιδραστικών εξελίξεων στη δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε τους συναδέλφους την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 12 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε Πρέβεζας

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ”.

 

 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

“ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΙΣ 14:00

 

Να μην περάσει η εξίσωση των Κολεγίων με τα Πανεπιστήμια!

Όχι στον τριετή αποκλεισμό νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφίσει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στη Βουλή, για την Ανώτατη Εκπαίδευση δρομολογεί την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια της αγοράς, βαθαίνει τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση και οδηγεί σε νέες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα. Ανάμεσα στα άλλα, προωθεί και διατάξεις που τσακίζουν άμεσα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαίωμα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών - συμβασιούχων συναδέλφων!

Με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας περαιτέρω την αξία των πτυχίων, μετατρέποντάς τα σε ένα ακόμη προσόν, ενώ κάνει ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών. Επιπρόσθετα, αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω κατηγοριοποίησή, στην απαξίωση της προϋπηρεσίας, με ότι αυτό σημαίνει ενόψει και της κατάρτισης των νέων πινάκων των αναπληρωτών. Ο νόμος ν 4589/19 του Γαβρόγλου και η εφαρμογή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί και με τη νέα διάταξη δείχνουν πού το πάνε όλες οι κυβερνήσεις. Υποβαθμίζουν συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα, ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης, οδηγούν χιλιάδες νέους ανθρώπους στο αέναο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων για τη διεκδίκηση μια επισφαλούς και κακοπληρωμένης θέσης εργασίας.

Είναι απαράδεκτη και η πρόθεσή τους να επαναφέρουν την «τιμωρία» στους αναπληρωτές, με τον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, εάν κάποιος αναπληρωτής παραιτηθεί. Κάνουν πως δε βλέπουν τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο (οικογενειακά, υγείας, στέγασης κλπ), σε συνδυασμό και με τα μειωμένα δικαιώματα (αναρρωτικές, μητρότητας κλπ), που οδηγούν ορισμένους συναδέλφους μας αναπληρωτές στην παραίτηση. Αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, την εξίσωση των αδειών, μέτρα στέγασης, σίτισης κλπ, δείχνουν το ανάλγητο τους πρόσωπο, προσπαθώντας μάλιστα να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορώντας, στοχοποιώντας και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς!

Συνάδελφοι, κανένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός δεν παραιτείται για πλάκα!

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να βρει όλους μόνιμους, αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Οργανωμένοι στους Συλλόγους μας, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στον νέο εκπαιδευτικό νόμο, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας (δικαιώματα, υγεία, άδειες κλπ), μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

 

Πρέβεζα,19 Γενάρη 2020”.