Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 13:52

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. από την ΕΛΜΕ Πρέβεζας, ενάντια στο νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, διαμαρτυρόμενη για την επίμαχη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολεγίων, αλλά και για άλλες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

IMG 0809

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΟΛΜΕ και αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Παναγιώτης Λελοβίτης δήλωσε στο atpreveza.gr : “Η κινητοποίηση της ΕΛΜΕ είναι στα πλαίσια μιας πανελλαδικής κινητοποίησης που γίνεται κεντρικά από την ΟΛΜΕ και συνοδεύεται και από τρίωρη στάση για όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα, με προμετωπίδα όμως αυτό που είναι και αιτία πολέμου για τη συλλογικότητά μας, για τους καθηγητές, την εξίσωση και τη μορφωτική ακαδημαϊκή πια, εκτός από την επαγγελματική και την εργασιακή που έχουν προηγηθεί, των πτυχιούχων των ιδιωτικών κολεγίων με τους πτυχιούχους των δημοσίων πανεπιστημίων, οι οποίοι πια θα μπορούν να έχουν και πρόσβαση στους πίνακες πρόσληψης και διορισμού στην εκπαίδευση.

Κατά τη γνώμη μας δεν είναι ένα απλό νομοθέτημα, είναι ένα νομοθέτημα που υπηρετεί ένα γενικότερο σχέδιο αρκούντως νεοφιλελεύθερο που έχει να κάνει κατά βάση με την αντίληψη της υποβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου και τη στήριξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε μια λογική εκχώρησης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας στην ιδιωτική κερδοφορία. Βάλτε δίπλα την κουβέντα που γίνεται για τη βάση του 10, βάλτε επίσης δίπλα και τις δεσμεύσεις της Κεραμέως για αποδοχή των προτάσεων των πρυτανικών συμβουλίων για τον αριθμό των εισακτέων που δραστικά περιορίζονται, αν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι με αυτά χειραγωγείται ο κόσμος και ειδικά τα νέα παιδιά σε μια λογική κατεύθυνσης στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία βεβαίως, για να μην τα ξεχνάμε αυτά έχει περάσει από την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορίου πριν από 4 μήνες, ενώ πριν ανήκε στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι ένα συνολικό σχέδιο αυτό, ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερο που συνολικά τα δημόσια αγαθά τα αντιμετωπίζει ως μονάδες κέρδους και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε αυτό που λέμε κοινωνική ζωή στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μας δεν βγαίνουν αριθμητικά τα κουκιά στη Βουλή για να σπάσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο και αυτό γίνεται έμμεσα καθοδηγώντας, χειραγωγώντας τον κόσμο στην ιδιωτική εκπαίδευση. Νομίζω πια ότι ακόμη κι αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν από τους συναδέλφους μας θα το αντιμετωπίσουν άμεσα και επειδή έχουμε επί θύραις και ένα σωρό άλλες παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση σχολικών μονάδων, ιδιωτικοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κλπ, νομίζω θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμοι αυτή τη στιγμή, να αντιδράσουν δυναμικά και όπως πρέπει με βάση την πορεία και του σωματείου τη διαχρονική αλλά και με βάση και τις κοινωνικές ανάγκες και τις επιταγές της εποχής μας”.