Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 11:15

Κάλεσμα απεργίας και συγκέντρωσης στα Jumbo από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Κυριακή 26 Γενάρη 24ωρη απεργία στη Πρέβεζα

10 π.μ απεργιακή συγκέντρωση στα JUMBO

Η κυριακάτικη αργία είναι χαράκωμα μάχης για όλους τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει με σαρωτικό τρόπο μέσω του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου να επιβάλει μια σειρά από ανατροπές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος. Αποθέωση της επιχειρηματικότητας χωρίς «γραφειοκρατικά εμπόδια», φαστ-τρακ επενδύσεις και εισβολή των ιδιωτών παντού ακόμα και στον έλεγχο των επενδύσεων. Άγρια επίθεση στα δικαιώματα των σωματείων με χειραγώγηση της λειτουργίας τους και της βούλησης των μελών τους, ηλεκτρονικό φακέλωμα, μπλοκάρισμα κάθε απεργιακής δυνατότητας. Αλλά και διάλυση των κλαδικών συμβάσεων, αβαντάρισμα της ελαστικής εργασίας, κυρώσεις-χάδι στους παρανομούντες εργοδότες.

Το κερασάκι στη τούρτα αποτελεί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Δεν τους φτάνουν οι εξευτελιστικοί μισθοί, η εργασία-λάστιχο, οι απολύσεις, η μαύρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, ο υποκατώτατος μισθός.

32 Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές με βάση το νόμο 4472/2017 που ψηφίστηκε από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η εφαρμογή του συνεχίζεται από τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Το JUMBO ανακοίνωσε ότι θα ανοίγει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ με τις ευλογίες της περιφέρειας Ηπείρου. Η κίνησή τους αυτή δε θα μείνει αναπάντητη.

Καλούμε όλους τους εμποροϋπάλληλους σε ενότητα , οργάνωση και αγώναγια να ανατρέψουμε τη συγκεκριμένη μεθόδευση.

Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σημαίνει για τους εμποροϋπάλληλους εξοντωτική, απλήρωτη και ελαστική εργασία, όχι καλύτερο μισθό και λιγότερη ανεργία. Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους -που οι μισθοί τους έχουν ρημαχτεί από τη λιτότητα, τα μνημόνια και τη φορολογία- ισοδυναμεί με κοροϊδία: και με 32 και με 52 και με 82 Κυριακές, δεν έχουν τα χρήματα για να ψωνίζουν ούτε τα βασικά – πόσο μάλλον τα λαμπερά που διαφημίζουν στα φυλλάδια τους.

Δεν εγκαταλείπουμε κανένα δικαίωμά μας! Δεν υποχωρούμε από καμία ανάγκη μας!

Η Κυριακή θα παραμείνει αργία για όλους. Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και στη συγκέντρωση έξω από τα JUMBO

Απαιτούμε:

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας. 5ήμερη σταθερή δουλειά για όλους