Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 11:35

Αυξάνονται τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα στην παραλία της Πρέβεζας;

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, για να αποφασίσει για την επιβολή τελών του 2020, μεταξύ αυτών και για τα τέλη της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί δύσκολη πολιτική “εξίσωση” για το ΔΛΤ, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας για τα τέλη, ο Δήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος του ΔΛΤ Νίκος Γεωργάκος είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα υπάρξει μία μικρή αύξηση και ζήτησε μάλιστα και τη στήριξη των άλλων παρατάξεων γι' αυτό.

Στο ρεπορτάζ μας (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ), αναφέραμε τότε: “... Ειδικότερα σημαντική μείωση αποφασίστηκε στο τέλος τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων για τη Δ.Ε. Πρέβεζας, ειδικά για τα μαγαζιά που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Πρέβεζας. Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας έβαλε ακόμη ένα ζήτημα. Το γεγονός ότι είναι άνισο το τέλος που πληρώνουν οι καταστηματάρχες της παραλίας (υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και πληρώνουν αρκετά φθηνότερο τέλος) σε σχέση με τους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας, έναν δρόμο πιο πάνω. Ενδεχομένως δηλαδή να υπάρξει μία αύξηση για τους καταστηματάρχες της παραλίας και μείωση όπως και έγινε για τους συναδέλφους τους του ιστορικού κέντρου. Ο “πονοκέφαλος” αυτός ωστόσο θα απασχολήσει το ΔΛΤ Πρέβεζας, καθώς θα έχει και ένα πολιτικό κόστος”.

Απομένει να δούμε αν θα προχωρήσει και στην εισήγησή του στο Ταμείο σε αύξηση τελών. Την Παρασκευή τα... σπουδαία.