Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 16:00

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα – Συνεχίζει τη λειτουργία της η Αγροτική Αγορά

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Σύλλογος Οπωροπολών –Παντοπωλών Πρέβεζας, κατά της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας (απόφαση 7 /2013).

Οι 23 οπωροπόλες-παντοπώλες υποστήριξαν ότι στην Αγροτική Αγορά, δραστηριοποιούνται και άτομα τα οποία εμφανίζονται ως παραγωγοί, ωστόσο διαθέτουν προιόντα που δεν παράγουν οι ίδιοι. Το Μονομελές Πρωτοδικείο άκουσε τις δύο πλευρές και απεφάνθη ότι η εξέταση της αίτησης για αναστολή λειτουργίας της Αγοράς δεν ανήκει στην δικαιοδοσία του. Έτσι προχώρησε στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων παραπέμποντας τους αιτούντες, εφόσον το επιθυμούν στα διοικητικά δικαστήρια.

Η Ενωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας μέσω του Προέδρου της, Λεωνίδα Ραβανού τονίζει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους παραγωγούς, συνεχίζουν για τη θεσμοθέτηση της πιλοτικής για όλη την Ελάδα, αγοράς αγροτών (farmers market), την οποία εξάλλου έχει προαναγγείλει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στόχος είναι σύμφωνα με τους Νέους Αγρότες, αφενός οι παραγωγοί να διαθέτουν τα προιόντα τους στην τοπική αγορά και αφετέρου οι καταναλωτές να έχουν την επιλογή αγοράς των ειδών αυτών απευθείας από τους ανθρώπους που τα παράγουν.