Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 11:12

Σημαντικές παρεμβάσεις στην ύδρευση σε Παπαδάτες και Ανώγειο από τη δημοτική αρχή Ζηρού

Το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού θα κληθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης να αποδεχθεί τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι », για την εκτέλεση του υποέργου με τίτλο : « Κατασκευή αναμονών ιδιωτικών συνδέσεων στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Κοινότητας Παπαδατών», συνολικού προϋπολογισμού 80.228,55 € (άνευ Φ. Π. Α.), και εγγραφή του στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ζηρού, (αρχικό έργο « Αντικατάσταση και Εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης στην Τ. Κ. Παπαδατών).

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τους κατοίκους του χωριού, καθώς στον αρχικό σχεδιασμό του έργου και συνήθως σε τέτοιου είδους έργα, οι ιδιωτικές συνδέσεις δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη. Αυτό σημαίνει πως το κόστος των συνδέσεων θα επιβάρυνε τους κατοίκους των Παπαδατών.

Με την ένταξη των συνδέσεων στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, οι κάτοικοι δε θα επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος.

Το 2018, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» το έργο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στο Δήμο Ζηρού», με χρηματοδότηση 2.391.967 ευρώ. Το έργο αφορούσε την υδροδότηση του οικισμού Βούλιστας της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς, την αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Παπαδατών, καθώς και την ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Πέτρας και της Τοπικής Κοινότητας Στρογγυλής Δήμου Αρταίων.

Παράλληλα, θετικές είναι οι εξελίξεις και στο “μέτωπο” της υδροδότησης του Ανωγείου, του λεγόμενου “χωριού που δεν έχει φτάσει ακόμη το νερό”. Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής εργασιών του έργου με τίτλο : «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Ανωγείου Δήμου Ζηρού» και σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, το δίκτυο έχει ολοκληρωθεί και έχει πληρωθεί και η ΔΕΗ για τη σύνδεση της γεώτρησης. Απομένει να μπει ρεύμα στη γεώτρηση, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά το δίκτυο ύδρευσης.