Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 11:58

Χωρίς ρεμέντζα στην παραλία της Πρέβεζας θα “δένουν” τουριστικά σκάφη

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, στο θέμα με τα ρεμέντζα (αφορά τον τρόπο αγκυροβολίας σκαφών) στο λιμάνι της Πρέβεζας που είναι στη δικαιοδοσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (δείτε ΕΔΩ) και τις διαφορετικές απόψεις που επικράτησαν εντός συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου. Από την παρακάτω εξέλιξη προκύπτει μάλιστα ότι δύσκολα θα επιτρέπονται ρεμέντζα το φετινό καλοκαίρι.

Στην τελευταία συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε πως έχει έρθει από το Υπουργείο για το ζήτημα απαντητικό έγγραφο και ξεκαθάρισε:

Υπάρχει μία διαδικασία για τα ρεμέντζα. Για να το ρίξεις πρέπει να υπάρχει πρώτα το αίτημα. Να υπάρχει σύμφωνη γνώμη είτε από το Λιμεναρχείο είτε από την Αρχαιολογία είτε από κάποια άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, ώστε να βγει η απόφαση αν επιτρέπεται ή όχι. Ούτε εμείς μπορούμε να βγάζουμε από μόνοι μας αποφάσεις, ούτε το Λιμεναρχείο να λέει όχι. Υπάρχει μία διαδικασία συγκεκριμένη. Μπορούμε να έχουμε αποτυπώσεις χώρων, πού είναι ο δίαυλος, οι Μαρίνες.

Μπορεί να πέσει ένας δύτης εκεί της Αρχαιολογίας και να πει δεν επιτρέπεται. Την απόφαση θα την πάρει το Υπουργείο. Ούτε εμείς να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Να κάνουμε τη διαδικασία κι ας καθυστερήσουμε. Έχουμε ζητήσει να γίνει συνολική αποτύπωση της περιοχής. Να μη νοικιάζει θέσεις ο άλλος και μετά να επινοικιάζει ”.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Γρηγόρης Κουμπής επισήμανε ότι η προηγούμενη διαδικασία δεν ήταν σύννομη και επέμεινε όμως στην άποψή του ότι δεν υπάρχουν χωροθετημένοι-αδειοδοτημένοι τουριστικοί λιμένες στην περιοχή μας μέχρι στιγμής και κατά συνέπεια μπορεί να επιτραπεί η χρήση.

Η Λιμενάρχης Πρέβεζας Σταματία Μαργέλη επέμεινε στην άποψή της ότι η Μαρίνα στο Άκτιο είναι εντός θαλάσσιας ζώνης λιμένα Πρέβεζας και κατά συνέπεια ο νόμος ισχύει και απαγορεύει τα ρεμέντζα.

Επισήμανε μάλιστα ότι: “Κάποιοι νοικιάζουν θέσεις και δεν έρχονται ποτέ. Πάνε αλλού. Υπάρχουν κι αυτά... Κάποιος έχει νοικιάσει χώρο για 15 σκάφη και δεν έχει φέρει ποτέ κανένα”.

Ο επικεφαλής της “Στροφής στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς πρόσθεσε πως θα ήταν χρήσιμο να πάρει το ΔΛΤ Πρέβεζας την άδεια για να τοποθετεί δικά του ρεμέντζα, εφόσον είναι νόμιμο και είναι σύμφωνο με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.